BMW 528i touring Executive (1998) #3

Uitvoering528i touring Executive
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2013

Eerste lange reis

Omdat ik uitgekeken was op mijn Passat, heb ik voor dit type BMW gekozen. Ik moet eerlijk zegen dat ik niet al te lang heb gezocht en de wagen tegen beter weten in heb gekocht. De wagen kreeg een vol jaar APK bij aanschaf en mij werd verzekerd dat er van alles aan vervangen was.
Maar zoals vaker was ik een beetje verblind door mijn hebzucht. Ik moest en zou 'm hebben, daarmee begon het avontuur.

Een week na aanschaf zouden we met de auto naar Zuid Duitsland op vakantie gaan. Ik had er al geen lekker gevoel bij, maar ik had niet echt een reden om de ellende die we uieindelijk kregen te verwachten.

Pluspunten:
Motor loopt mooi, voldoende vermogen en redelijk verbruik.
Automaat schakelt zeer soepel.
Auto stuurt heerlijk, bochtenwerk is een genot, maar dat was met mijn e34 525tds Touring ook al zo.

Minpunten:
Dode pixels in het display.
Zitvlak van de stoel te kort voor mij.
Binnenruimte is niet zo ruim.

De mankementen:
-Bestuurdersportier vroor telkens vast.
-Vul slang ruitensproeierreservoir was kapot.
-Motorkap viel niet in het slot.
-Geen remdruk bij temperaturen < -14C, oorzaak onbekend.
-Niveau regeling 1 x keer uitgevallen, oorzaak onbekend.
-Statmotor kapot
-Accu kapot
-Startrelais kapot

Bovengenoemde mankementen zijn inmiddels gerepareerd, echter direkt na de reparatie van de laatste drie manko's (traden tegelijkertijd op) heeft de auto een halve kilometer gereden, hierna sloeg de motor tijdens het rijden af en ging niet meer aan. Op dit moment wordt nog gezocht naar de oorzaak hiervan.

Tot nog toe komt de auto niet zo mooi uit de bus. Het is mijn eerste e39, de vele andere reviews die wel lovend over dit type BMW spreken staan in contrast met mijn ervaringen. Mijn oordeel is negatief, ik wil de auto ze snel mogelijk weer aan de praat krijgen en dan zie ik wel wat ik ermee doe. Maar ik heb er niet veel zin meer in.

De oorzaak van mijn problemen liggen in de eerste plaats bij mij, ik had het ding nooit moeten kopen. En anderzijds is dit een mooi voorbeeld van wat je voor ellende kunt verwachten met een slecht onderhouden BMW.

Ik ben altijd een BMW liefhebber geweest, heb er dan ook 5 stuks gereden. Geen enkele was perfekt, maar deze is wel de ultieme BMW nachtmerrie. Voor deze BMW heb ik twee Mercedessen gehad, een C en een E klasse. Deze waren ook niet perfekt, maar op basis van mijn rijervaringen en het algehele gevoel van behagenonbehagen dat je soms kunt hebben, zegt me dat een Mercedes-Benz kwalitatief beter is dan een BMW. Nou schop ik natuurlijk tegen vele zere beentjes, maar uit mijn ervaringen concludeer ik voor mijzelf dat een Mercedes de voorkeur heeft.

5,5