BMW 523i (2008)

BMW 523i (2008)

Uitvoering523i
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Mede als gevolg van de stap naar zelfstandig ondernemerschap kon ik het mij permitteren een maatje groter te gaan rijden, wat goed van pas kwam gezien de gezinssituatie (3 kinderen en een flinke hond). Na diverse testritten ging de uiteindelijke keuze tussen BMW 523i Sedan en de Audi A6 2.0 Turbo Avant. Keuze was
niet eenvoudig want het zijn allebei heel fijne auto’s om te rijden, uiteindelijk
gaf het gevoel toch de doorslag en kozen we voor de Funfer. Kleur zwart, met Business pakket, 17-inch velgen, electrisch schuifdak, extra airbags achterin, sportstoelen en nog wat opties. Inmiddels staat er ruim 10k op de teller en het moet gezegd worden: deze auto maakt alle beloften meer dan waar. Rijdt ontzettend comfortabel, relatief zuinig ook voor een zes-cilynder, de kofferbak voldoet ook prima, je kunt er echt enorm veel bagage in kwijt. De versnellingsbak schakelt enorm soepel. De 2.5 motor doet zijn werk prima, ten opzichte van de vorige auto missen we soms de ruwe power maar dat zien we niet als een onoverkomelijk bezwaar. Echte nadelen hebben we eigenlijk nog niet gezien, hooguit de afstandsbediening die erg gevoelig lijkt te zijn. Het is al meerdere keren gebeurd dat de kofferbak spontaan geopend was omdat de sleutels in de broekzak kennelijk in de verdrukking hadden gezeten. Mankementen waarvoor een gang naar de garage noodzakelijk was zijn er (gelukkig) niet geweest. Kortom, nog geen dag spijt gehad van de aankoop en ik kan deze prachtauto dan ook van harte aanbevelen. Ik geef eerlijk toe dat we met de Vectra ook een prima auto hebben gehad en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen, maar we missen onze vorige auto in het geheel niet.

Geen