BMW 520d High Executive (2014)
Uitvoering | 520d High Executive |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Eerste BMW
Afgelopen vrijdag mijn eerste BMW opgehaald. Het is een high executive geworden met adaptief cruise control, sportstoelen, electrische trekhaak, achteruitcamera. Het betrof een annulatie auto en daardoor zeer aantrekkelijk gerpijst. Mijn volvo had daarnaast nog lan departure ( werd niet gebruikt), blind spot ( werd wel gebruikt) en key entry (werd ook gebruikt), Ben benieuwd of ik deze opties ga missen. Wat mijn opvalt gedurende de eerste kilometers. Auto is zeer stil en erg comfortabel. Verder reageert de automaat snel en je voelt bijna niet als van versnelling wisselt.
Het navigatie met gesproken commando's werkt nog beter als in mijn vorige auto.Ik heb nog niet alle mogelijkheden van het systeem ondekt maar dat komt nog wel.
Als ik er meer kilometers op heb zitten dan vul ik de review weer aan.
eerste kilometers
Toen ik op zoek was naar een andere auto heb ik ook nog uitgebreid gereden in een infiniti Q50. Deze auto zou full options worden aangekleed. Je kunt niet bedenken wat er niet opzat. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een BMW 5 serie omdat de infiniti toch wel heel sportief afgeveerd was en ik toch meer de voorkeur geef aan comfort. Toch verbaast het mij dat er nog maar weinig Q50's rondrijden. Uiteindelijk voor BMW gekozen vanwege het comfort en omdat de auto toch groter is als de Q50. Er zaten wel wat minder opties op. Het prijsverschil viel mee omdat de BMW door een andere koper was geannuleerd en daarom heel veel meer voor mijn auto werd terug betaald.
Inmiddels heb ik de eerste maand erop zitten en ik moet zeggen het rijdt echt fantastisch. Het spraak gestuurde navigatiesysteem etc. werkt nog veel beter als in mijn Volvo. Verder is de zit in de BMW ( sportstoelen, leer en geheel elektrisch verstelbaar) uitstekend. Het enige wat is mis is keyless entry. Omdat het een annuleringsauto is, kon er niets meer aan gewijzigd worden. De elektrische trekhaak is ook een verademing. Niet meer onder auto te hoeven duiken om deze te bevestigen!
De wegligging is van de BMW is erg goed. Zal wel liggen dat de gewichtsverdeling zo veel anders is met achterwiel aandrijving. Motor is stil alleen de banden maken wat veel lawaai, zal ook wel liggen aan de winterbanden. Verder genoeg power, auto is snel en trekt goed op.
Een verschil met de Volvo is wel dat er relatief weinig en kleine opbergvakken in de BMW zitten. Tot nu toe bevalt het prima.

BMW 5-serie Touring 520i M Sport Edition(NL-auto, Goed Onderh, Harman/ Kardon, StoelV, Navi Pro, PDC V+A, Comfort zetels, Etc)
- 2016

BMW 535i Upgrade Edition / M-Sport / B&O / Schuifdak
- 2013

BMW 5-serie Touring 520i Luxury Edition 184pk Automaat LEDER | 18''LM | CRUISE.C | PDC | NAVI | ELEKTR. STOELEN + GEHEUGEN
- 2016