BMW 520 (1979)

BMW 520 (1979)

Uitvoering520
Bouwjaar1979
Jaar van aanschaf2009

Ik heb deze bmw per toeval gevonden bij een audi liefhebber in de buurt, die had hem al een aantal jaren staan. De bmw was inmiddels helemaal groen uitgeslagen en vies en stoffig.

Voor een laag bedrag heb ik hem gekocht en inmiddels ook lpg op laten zetten met flashlube (voor de kleppen)

op dit moment wordt de auto volledig gerestaureerd omdat wij hem voor ons huwelijk gaan gebruiken in juli 2011.

de betrouwbaarheid van de auto valt me niet tegen, als je hem maar gewoon goed onderhoud is er niets aan de hand.

de auto is vanbinnen als nieuw, ik snap niet hoe een auto die zo oud is er zo mooi uit kan zien. Nu aan mij om het zo te houden.

Update:

de auto zit nieuw in de lak en ziet er weer showroomfris uit. nieuwe automatten erin en alles goed schoongemaakt en hij is weer perfect.
Nu mag hij alleen buiten spelen met droog en mooi weer.

Update 01-03-2012
De auto is er nog steeds, hij wordt binnenkort uit zijn winterslaap gehaald om van de zomer weer dienst te doen, Nog steeds ben ik erg blij met deze auto.

de mechanische benzinepomp liet me in de steek, bleek uiteindelijk niet aan de pomp te liggen maar aan de dikke pakking die eronder zit, deze was scheefgezakt en hierdoor pompte hij niet goed meer.

Roest. ik heb de achterwielkasten opnieuw ingelast
de voorspatborden vervangen, en de voordeuren beginnen ook al.

de motor liep onregelmatig, dus heb ik de 30 jaaroude bougiekabels vervangen, verdelerkap en rotor ook, en hij loopt weer perfect en soepel.

lpg eraf gehaald

Nou, omdat de regering LPG zo belachelijk wil belasten heb ik de lpg installatie eraf gehaald. Ik moest wel eerst de tank leeg-rijden dus heb in december 2013 de nodige km's gemaakt en hij rijdt nog steeds heerlijk, moet er wel even bijzeggen dat dit de 2e volle gastank is die ik leeg moest rijden, meer heeft hij niet gereden afgelopen jaar. Dus nu op benzine vervuilt hij weer meer. (zucht) maar goed, wel weer een gigantische kofferbak terug. Dit jaar is de distributieriem aan de beurt en wil ik de oliekeerringen even vervangen, hij lekt een beetje. Voor de rest hoop ik dat hij over 10 jaar nog zo bij me in de garage staat (als onze regering het maar toelaat ;-) )