BMW 335i xDrive High Executive (2010)

BMW 3-serie
BMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 320d EfficientDynamic EditionBMW 320d EfficientDynamic EditionBMW 320d EfficientDynamic EditionBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serie Touring

Uitvoering335i xDrive High Executive
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2016

Nieuwe wagen BMW 335XI Sedan

Na 2 jaar een Audi RS4 en alles wat daarbij komt kijken wilde ik mijn blik verruimen voor iets anders.
Na een paar dealer bezoeken bij Audi was ik vrij teleurgesteld over het aanbod aldaar, downsize Audi's en vrij kale auto's en 99 van 100 waren automaten, iets wat ik niet ambieer, besloot ik eens te kijken bij andere merken.
Een nieuw type S4 of RS4 (alleen leverbaar in S-tronic) kon mij niet bekoren, 1 S4 was nog een optie maar de vraagprijs was niet mals en het bij te betalen bedrag was verreweg van wat ik in mijn hoofd had.
Zoeken op internet (gaspedaal) bracht mij terug bij mijn oude liefde...BMW.
Vroeger ook BMW gereden in de beginjaren van mijn toen roze briefje (E30 320i en E30 325IX) en weinig gezeur gehad qua onderhoud destijds.
Dus kijken voor een 6 in lijn...330i of 335i handbak.
Dun bezaaid maar wel meer te koop dan dikke handbak Audi's stuitte ik op een originele Hollandse dealer onderhouden BMW 335 XI met een lage km stand en handbak!
Een proefrijden, ja het is geen RS4 qua afwerking en besturing en power maar het viel mij niet tegen!
De BMW liet zich rijden en toonde rust, vertrouwen en potentie.
Alles was netjes, kraakvrij en viel niet tegen!
Na paar dagen onderhandelen en denkwerk de koop gedaan.

Over een paar weken vul ik de belevingen eens aan.

Update

Na een jaar rijden maar eens een update.
Buiten 1 onderhoudsbeurt bij de dealer waaruit, buiten normaal onderhoud, niets kwam heb ik niet 1 klacht of storing gehad.
De BMW doet wat ze moet doen, rijdt prima.
Wat heb ik gedaan ondertussen,
De BMW voorzien van een KW schroefset, perfect rijgedrag, precies stug genoeg en een perfecte wegligging.
Walnutblast reiniging gedaan bij een BMW specialist, mijn hemel wat is de inlaat vervuild zeg bij 80.000 km.
Ik heb dit uit voorzorg laten doen en was aldus de specialist mooi op tijd hiervoor om latere ellende te voorkomen.
Alle BMW met directe inspuiting en auto's uit de VAG groep (TFSI en TSI's) hebben hier last van, alles koolt dicht en kan gevolgen hebben in de vorm van rare storingen, vreemd stationair of rijgedrag, onregelmatig lopen.
De BMW heeft een chipkuur gehad en kwam als herboren naar buiten, wat een heerlijke machine.
Originele Performance dempers geplaatst.
Veel plezier ervan tot op heden en de 6 in lijn verveeld echt niet.

Ingeruild maar heerlijke wagen

Na jaren sturen in deze geweldige machine met vrijwel geen ellende, behoudends de bekende kwaal met de waterpomp die vervangen is bij 120.000 km en een kapotte Multiriem (dealer "vergeten" te vervangen)
Bijna 90.000 km gereden met vrijwel geen ellende, uit voorzorg een Diff achter laten vervangen bij Hardeman Autosport maar bleek loos alarm maar ja dan sta je er toch al dus hup verse eronder.
Eigenlijk was het niet de bedoeling de BMW in te ruilen maar een wending in mijn privé leven deed de beslissing doen nemen...ze gaat eruit en er komt iets moois voor terug...ik kreeg echt meer dan een goede inruilprijs voor mijn gave BMW 335XI Sedan.
Ze heeft maar 4 weken bij de dealer gestaan en was alweer verkocht, ik weet niet wie haar nu heeft maar die moet er heel wijs mee zijn...
Voor mij was het een probleemloze auto, zonder storingen, normaal onderhoud en wat preventief onderhoud en heerlijk mee gereden. Zou het zo weer doen!

10,0