BMW 320i Touring High Executive (2009)
Uitvoering | 320i Touring High Executive |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Ik heb deze auto jong gebruikt gekocht bij een BMW dealer.
De auto was een BMW fabrieks auto en 9 maanden oud.
De auto heeft de volgende opties:
- Lederen bekleding
- Stoel verwarming
- Hifi pakket
- Trekhaak
- Xenon verlichting
- Parkeer hulp voor en achter
- Navigatie business
- 18" wielen en 16" winter wielen
- Schuif / kantel dak
De auto is werkelijk een drama sinds de dag dat deze werd afgeleverd.
Ik heb niet echt per maand de problemen bij gehouden, maar afgelopen december ben ik 3 keer bij de dealer geweest met serieuze problemen.
Hier een overzicht van de problemen:
- CO2 sensor stuk (3 keer)
- Nokkenas sensor stuk (2 keer)
- Achterlicht units stuk (6 keer). Dit vind ik nog steeds ongelooflijk omdat dit LED lampen zijn. De monteur vertelde dat dit vaak voorkwam en aangezien de spanning door de logica in de BMW wordt gemeten en als het systeem denkt dat er iets mis is, krijg je melding op je navigatie scherm. Dit hoeft niet perse te betekenen dat de lampen echt stuk zijn, maar er valt niets te repareren aan de achterlicht units
- Bobine stuk (4 keer, werden iedere keer per stuk vervangen)
- Achterklep problemen, niet goed sluiten (3 keer)
- Trekhaak verlichting storing (2 keer)
- Piepende bestuurder stoel (1 keer)
- Schuif kanteldak problemen (1 keer)
Overigens zijn de monteurs en dealer uitstekend, ik heb gewoon sterk het gevoel dat deze auto kwalitatief heel matig is.
Overigens had mijn vorige BMW ook aardig wat problemen, maar dat stond niet in verhouding tot deze.
Ik heb de BMW importeur een jaar geleden een brief gestuurd met een overzicht van de problemen. Helaas heeft de importeur niet de moeite genomen om te reageren.
Ik heb nu 7 BMW's gehad en de laatste twee zijn van bedroefende kwaliteit, daarvoor heb ik nooit problemen gehad.
Positief:
- De rijkwaliteit is absoluut uitstekend
- Zit positie voorin is prima (achterin is iets minder, maar inherent aan het formaat en model)
- Motor is sterk genoeg en met de automaat een prima combinatie
- Nog steeds een mooie auto om te zien
- Goede kwaliteit interieur en lederen bekleding
Negatief:
- 18" Wielen vind ik ietwat te stug en zou ik volgende keer overslaan. Maar goed dit is mijn eigen keuze
- Zitpositie achterin is enigszins krap
- Altijd weer een verrassing als ik mijn doel haal. Bepakt en bezakt op wintersport gaan en s'ochtends vroeg stil staan op de snelweg is geen pretje...
Na 7 BMW's heb ik afgelopen December de auto ingeruild voor een Audi. Ik ben benieuwd hoe deze zich gedraagt. Overigens weet ik zeker dat ik in de toekomst weer een BMW zal kopen, maar ik had nu mijn buik er even van vol