AutoWeek.nl heeft je steun nodig

BMW 320i Executive (2001) #4

BMW 320i Executive (2001)

Uitvoering320i Executive
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2021

Bmw E46

Na eindelijk me rijbewijs te hebben gehaald met alle corona omstandigheden. Ik was al altijd een beetje aan het rondkijken naar auto's en zou dan ook wel graag een Bmw 3-serie willen hebben. Uiteindelijk was me eerste auto een Skoda Octavia vrs van het eerste type uit 2002 puur omdat deze toevallig op m'n pad kwam, ik vond dit een erg leuke auto en heb deze gekocht. Was ook lekker vlot met zijn 1.8 turbo en 180 pk. Na zn 7 maanden en 13000 km werd het nou wel tijd voor een Bmw. Natuurlijk moest het een 6 cilinder zijn met een origineel M-pakket en dakje niet al teveel kilometers en eigenaren. Dus Uiteindelijk gaan kijken bij deze fraaie zilver grijze Bmw 320i uit 2001. Na een proefrit een bak koffie de auto gekocht voor een mooi prijsje. Op de terug weg naar huis meteen een mooi stuk kunnen rijden en zo dus de auto meteen een beetje aanvoelen. De Bmw rijdt erg lekker eigenlijk wel beter dan me Skoda. De 6 in lijn is een genot en lekker soepel met z'n 170 pk is het geen strepen trekken maar prima voor het Nederlandse verkeer. Als je hem eenmaal doortrekt is die evengoed nog lekker vlot en wordt je getrakteerd op het mooie geluid van de 6 cilinder. De motor heeft een mooi toeren verloop en het nodigt ook soms best uit om even lekker door tehalen. Zo uiteindelijk thuis tekomen na een heerlijke rit en de auto op slot wouw doen ging de deur van de bestuurder nog steeds open. Uiteindelijk wat manieren geprobeerd te hebben kwam ik toch echt tot de conclusie dat de deur niet slot ging. Wat bleek deur slot was stuk nieuwe besteld erin gezet en hij deed het weer. De dag erna met de auto naar werk gegaan, ben zelf automonteur dus kon de auto even op de brug bekijken of er nog rare dingen waren aan de auto. Na dat ik de bodemplaat weghaalde zag ik al veel olie aan de onderkant van de auto. De vorige eigenaar zij dat hij het kleppendeksel pakking had vervangen dus waarschijnlijk is het oud zeer alleen jammer dat hij het niet even netjes heeft schoongemaakt. Dus de dag erna alles netjes schoongemaakt en nog even goed verder kijken onder de auto. Ik ben vervolgens goed naar de remleidingen gaan kijken dit waren nog de originele en E46s staan bekend om verrotte remleidingen. Zo deze ook bij de tank helemaal verrot en gecorrodeerd. De week erna de remleidingen vervangen en de auto verder klaar maken voor de APK. Toen ik de auto al gekocht had kwam ik er pas achter dat hij nog maar een maand apk had. Dus auto vervolgens de week erna afgemeld en nu lekker rijden.

7,5