BMW 320d Touring High Executive (2010) #2

BMW 320d Touring High Executive (2010)

Uitvoering320d Touring High Executive
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2012

BMW 320d 184 High Executive

Dat BMW rijden niet heel duur hoeft te zijn kom ik na mijn 3e wel achter. Ik hoop wel dat dit zo blijft natuurlijk maar tot nu toe gaat het goed. Mijn recept: Haal een mooie BMW uit Duitsland met zo,n 50000 km op de klok rij er 2 a 3 jaar in en knal er zo,n 50 a 60 duizend km bij op, verkoop hem hier voor de zelfde centen als je hem heb gekocht in Duitsland. Dus de BPM is de afschrijving en dat is in mijn geval tussen de 3 en 4 duizend en dat komt bij mij neer op gemiddeld €1400 afschrijving per jaar. Lijkt me netjes en ik hoop dit zo vol te kunnen houden. (ben bang van niet met deze 320d)

Van mij had de 120d nog niet weg gehoeven maar mijn partner had het wel gehad met wielen demonteren van de kinderwagen, Maxi-Cosi op de achterbank wurgen en tassen onder de voeten tijdens een weekendje weg. (quote) Ik wil graag een stationcar en het hoeft niet perse een BMW te zijn. (quote) Ja daag!

Nou dit is hem dus geworden! Mooie chique 320d met de echte 184pk diesel. saffier zwart met chroom pakket, xenon, zwart hemeltje zwart dakota leder en geslepen alu inleg. Machtig mooie combi voor een auto die ik niet zelf heb samen gesteld. Verder zit het nodige er allemaal wel op navi met blue tooth en cruise control enz. Wat wel op mijn lijst stond en niet aanwezig zijn M tech onderstel en Sport Sitze. Mijn vorige 1 had deze wel en dat beviel zeer goed.

We zijn inmiddels 4 week en 5000km verder en moet zeggen dat het comfort onderstel toch ook wel zijn charmes heeft. Want men wat loopt dat soepel over klinkerwegen en drempels. Helemaal nadat ik die waardeloze run flat banden vervangen heb door gewone Nieuwe Michelin Primacy HP 225/45/17. Wat een enorm verschil is dat, heerlijk. Ook zit ik nog prima op de standaard zeteltje maar toegegeven de sport stoelen zitten beter en misschien als ik ze tegen kom op een 2e hands site koop ik ze als nog.

Motor is gewoon top!!!! Kan niet beter voor een 4 pitter. Hij trekt gewoon altijd in wat voor versnelling ook. Hij gooit met de km teller. Versnellingbak schakelt veel lichter als de 120d van 2007. Wat ook duidelijk op valt is dat ie echt beter trekt als de EDE uitvoering. Dit omdat er wat meer vermogen is maar ook omdat de overbrengings verhouding een stuk korter is. Dit geeft een veel explosievere reacties op het gaspedaal. FIJN. Dit weet ik omdat we een 320d EDE hebben gehad als leen auto toen de navi op NL is gezet.

Als gezins auto is het gewoon super. Het is geen Mondeo of Insigna maar hij voldoen echt meer als prima. Maxi-Cosi past makkelijk achter de voor stoelen en ik kan ook makkelijk achter mijzelf zitten met 185cm. Commentaar van Journalisten op been ruimte achterin, snap ik niet! Bij de 1 serie klopte het commentaar van de zelfde mensen wel. Kofferbak is ruim genoeg voor de combi kinderwagens van tegenwoordig en dan kan de wekelijkse boodschap er ook nog bij onder het afdek zeiltje.

Voor ons is dit echt een ideale auto. Mooi, Snel, Ruim, Zuinig, en hopelijk waardevast