BMW 320d Touring EfficientDynamics Edition Luxury Line (2011) #3
Uitvoering | 320d Touring EfficientDynamics Edition Luxury Line |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Wat een fantastische auto!!
Op donderdag 6 oktober mocht ik mijn eerste eigen uitgezochte lease auto ophalen en niet de minste, een BMW 320EDE Touring Luxury Line!
Naast de Luxury Line uitvoering zit er een zwart dakdraagsysteem op, het Chrome Line exterieur pakket en heeft de dealer (Ekris Utrecht) na levering de achterruiten laten tinten. Ook zitten er niet de Streamline velgen onder, maar de dubbelspaak type 268. De kleur van de auto is Schwarz II en het leder Sattelbraun. Hiermee is het voor mij een goed aangeklede auto, die er mooi uitziet. (Zonder deze opties zou het wel een erg karige auto zijn; dat er bijvoorbeeld geen verlichting zit bij de zonnekleppen vind ik slecht)
Over de auto kan ik eigenlijk alleen maar enthousiast zijn, wat een heerlijke rijdersauto is dit. Bochten zijn echt een genot om te nemen en de wegligging is fenomenaal. Het nadeel hiervan is wel dat de auto zeer uitnodigend is om hard te rijden (de eerste prent moet gelukkig nog op de mat vallen...), hoe harder het gaat hoe lekkerder de auto lijkt te rijden. Voordat je het weet zit je boven de 200. Mijn ervaring in Duitsland is is dat de auto in een zucht naar 215 gaat en vanaf dan het zwaarder krijgt, met door als max 238 op te teller. Op deze snelheden voelt de auto nog zeer betrouwbaar en degelijk aan.
Het grootste minpunt van deze auto, wat velen andere reviewers ookal hebben vermeld, is de ruimte in de auto. Deze is echt zeer beperkt. Hiervoor heb ik een kleine twee jaar in een Honda Insight gereden en deze was op alle vlakken ruimer, voornamelijk qua aflegruimtes in de auto, maar ook qua kofferbak. Nu kan ik mij prima redden in deze auto, maar ik kan me zeer goed voorstellen dat je met kinderen deze auto laat staan en voor een grotere auto gaat.
Nog een aantal punten:
- Het navigatiesysteem (Business) werkt prima, alleen vind ik het jammer dat je de kaart niet verder dan 100m kan inzoomen (wat wel kan bij de Professional uitvoering waar je tot 25m kan zoomen), hierdoor heb je echt de pijltjes nodig om te kijken waar je precies moet afslaan.
- Wat ik ook prettig vind aan het navigatiesysteem is dat hij alle file informatie en flitsers oppakt (van de radio RDS?) en weergeeft, alleen jammer dat hij niet aangeeft waar de fliters precies staan. Hij geeft dus aan dat de fliter staat tussen bijvoorbeeld de afslag Vinkeveen en Abcoude, waardoor je soms hele stukken op je hoede moet zijn.
- Er zit een speciale USB ingang voor (onder andere) de Ipod, wat erg prettig werkt. Je plugt de Ipod in en kan daarna gewoon door je Ipod bladeren met het iDrive systeem, met zelfs de foto's van de albums erbij (soort coverflow).
- Ik rijd veel korte afstanden en relatief weinig kilometers over de snelweg, dus haal niet het verbruik wat vele anderen halen. Ik haal tot nu toe gemiddeld 1 op 16 à 17.
Tot zover, zal proberen in de toekomst nog een keer een review te geven.