BMW 320d Gran Turismo (2014)

autoreview

BMW 320d Gran Turismo (2014)

Signalement

Uitvoering320d Gran Turismo
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf145.000 km
KM-stand laatst145.000 km
Lezerswaardering: 59%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Bmw 3serie GT

 • 145.000 km

Mijn vorige auto was een VW Golf variant (2010). De auto is mij uitstekend bevallen. Gebruiksgemak, comfort en onderhoudskosten naar grote tevredenheid. Maar goed, het was tijd voor wat nieuws.

Wat zocht ik? Ik wilde een auto die praktisch en ruim is (opgroeiende kinderen) en tegelijk ook een auto welke iets speciaals heeft. Proefritten gemaakt in een nieuwer model VW Golf variant, Volvo v60, Bmw x1, Bmw 2 serie active tourer en VW Passat. Deze auto's zijn het niet geworden.

BMW 3 serie GT.
Niet gedacht dat dit de auto zou gaan worden. Een 3 serie had mijn interesse niet, omdat je een lage zit hebt en de ruimte op de achterbank vrij krap is. Dus ik ging er vanuit dat dit voor de GT ook in meer of mindere mate zou gelden. Niets is minder waar. Na het bestuderen van internet kwam ik er achter dat de GT een geheel andere auto is als de reguliere 3 serie. De GT heeft zeeën van ruimte op de achterbank, de koffer is ruim en daarnaast zit je hoger als in de reguliere 3. Dit was de auto welke ik zocht. Praktisch gebruiksgemak, niet alledaags en ook nog een premium merk. Het is overigens mijn eerste BMW.


De eerste indruk

Wat valt mij op

* Uiterlijk vertoon. Als de auto op een parkeerplaats tussen andere auto's staat, dan springt de GT er voor mij wel uit. Een groot, statig en sportief voorkomen. Het maakt de auto tot een indrukwekkende bolide. Overigens vindt ik de GT op foto's minder tot zijn recht komen.

* Krachtige moter. Ik rijdt de 320d 184pk - handgeschakeld. Ben misschien niet heel veel gewend, maar ik vind het een monsterlijke moter. Vooral de 3de versnelling maakt op mij indruk. Bij het intrappen van het gaspedaal merk je wat het blok in huis heeft.

* Praktisch gebruiksgemak: Heel veel beenruimte op de achterbank. Doet (bijna) niet onder voor een Passat. Diepe kofferruimte welke voor mij ruimschoots voldoende is. De koffer is trouwens wel lager in vergelijking met mijn vorige auto/ station - door het coupe achtige aflopende raam.

* Rijmodus. Sport , comfortabel , eco modus. Dacht in eerste instantie dat dit meer een gimmick was. Het verschil in gasrespons en aangrijping koppeling is echter duidelijk voelbaar.

******************************************************************

Update maart

Rijbeleving.
De auto rijdt zeer comfortabel, maar tegelijkertijd betrekt het je veel meer bij het rijden dan in mijn vorige VW. Ik zit in de GT actiever achter het stuur. De GT geeft mij meer rijbeleving op met name binnenwegen, ondanks dat het wel een grote auto is en blijft. Het stuurgedrag is perfect.

De rechtdoor stabiliteit was in mijn vorige VW meer aanwezig. In de GT ben ik wat meer aan het corrigeren om de auto recht te houden. Komt misschien door de Runflats in combinatie met achterwielaandrijving.

Verbruik
Vier metingen gedaan. 1:17,8, 1:15,8, 1:15,6 en nog een keer 1:15,6. Het valt me niet helemaal mee. Het zijn handmatige metingen. Dus niet via boordcomputer. Boordcomputer geeft namelijk een aanmerkelijk positiever verbruik aan.

Conclusie
Super tevreden om met mijn gezin in z'n mooie bijzondere auto te mogen rijden. Het uiterlijk vertoon van de auto, de ruimte aan boord. De krachtige moter. Ik ben blij met mijn BMW 3 GT.

**********

Paar kleinigheidjes:
*Halogeen verlichting: bij aankoop auto stonden de lampen te laag afgesteld. Hierdoor had ik in het donker erg slecht zicht. Ik ben naar mijn vaste garage gegaan en daar hebben ze de lampen omhoog bijgesteld. Een verschil van dag en nacht! Issue opgelost.

*Versnellingsbak: Bij aankoop vond ik de handbak niet vloeiend schakelen. Ik moest meer kracht gebruiken dan dat ik gewend ben uit andere auto's. Zoals forum leden al schreven blijkt dit een kwestie van wennen te zijn. Issue opgelost. Wat bij mij nog wel eens voorkomt is dat ik vanuit de achteruit (om dan vervolgens naar voren te willen rijden) nogmaals in achteruit schakel. Voelt wat klungelig. Herkenbaar?

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (9)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens