BMW 320d Executive (2003)

BMW 3-serie
BMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serieBMW 3-serie - interieurBMW 3-serie - interieur

Uitvoering320d Executive
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Na 30.000km met mijn vorige (gechipt van 115 PK naar 138 PK) 318d sedan te hebben gereden ben ik overgestapt naar mijn huidige (wederom gechipt van 150 PK naar 180 PK) 320dA Special Executive sedan. Ja, ja, dit keer met automaat. Deze automaat is echt broodnodig in deze (beresterke) dieselmotor. Zonder automaat is hij veel te brommerig in de aandrijving.

Het Special Executive-pakket is lekker compleet, al plaats ik toch wel steeds meer mijn vraagtekens over het uitrustingsniveau van BMW, namelijk:

- Standaard lederen bekleding. Deze is absoluut niet vergelijkbaar met de (meestal geleverde) Montana leder. Dit is meer een aftrekseltje van een overspannen kalkoen of een kip met gigantisch veel vlieguren. Met rundleder heeft dit standaard leder (Chameleon, en zo ziet het er ook echt uit) niets te maken. Niet BMW-waardig dus.
- Eindelijk standaard een middenarmsteun achter, maarrrrr... het skiluik kost nog steeds een vermogen extra !!! Je krijgt er dan wel een deelbare neerklapbare achterbank bij.
- De VW Golf van mijn vrouw heeft elektrische ramen achter. Bij de BMW kostte dit weer extra.
- Fatsoenlijke stoelen zijn ook leverbaar tegenwoordig (Sportline) tegen een geringere meerprijs. Maar waarom ontbreekt er dan nog steeds een lendesteun?
- Een Aerodynamica-pakket is voor iemand, die al langer in een BMW 3-serie (E46) rijdt een absolute aanrader. Heb je tenminste geen weggevallen mistlampen in een supergladde bumper. Dit pakket is inverhouding weer goedkoop.

Kortom, zo´n dijk van een auto mag eigenlijk wel van huis uit wat logischer zijn samengesteld. En dat leder... tsjonge, jonge... doe iets goed of doe het niet.

Kwalitatief is deze BMW net als elke BMW onevenaarbaar voor de concurrentie. Wat een super degelijke en stabiele automobiel!

Toch ga ik de volgende keer maar weer eens bij de concurrentie kijken. EUR 53.800,= is namelijk een forse hoop geld, al hoef ik alleen maar de bijtelling te betalen, maar toch... Of ik bij die concurrenten slaag ? Mmmm... weet ik niet... is mij deze keer namelijk ook niet gelukt, maar met mijn wintersport in het vooruitzicht was ik achteraf toch liever gezwicht voor een `dikke´ Mitsubishi Pajero Sport of een Kia Sorento.

- De dynamische stabiliteits controle werkt niet naar behoren. Dit blijkt door de kunstmatig opgevoerde extra 30PK.
- Motor loopt af en toe onregelmatig; komt door de extra 30PK.
- De automaat doet af en toe raar bij een koude motor. Peanuts, maar het mag bij zo"n dure auto eigenlijk niet.
- Regensensor is op hol geslagen... Was zo weer verholpen
- Turbo stuk bij 6.800km. Ligt aan mij en niet aan de auto. Wel maakt de turbo vanaf de eerste dag (en nu ook weer) een Scania-achtig bijgeluid. Kan volgens de dealer geen kwaad, maar het maakt wel een onzekere indruk.
- Trillende remschijven. Euvel van de 3-serie.

Bovendien vind ik, dat elke 3-serie van het type E46 nogal veel windgeruis maakt. Kan men niet verhelpen.

Toch ben ik eigenlijk (mede door de super service van de BMW-dealer) enorm tevreden.

7,0