BMW 320d EffiecientDynamics Touring (2017)

BMW 320d EffiecientDynamics Touring (2017)

Uitvoering320d EffiecientDynamics Touring
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2021

Aanschaf + software

Na lang wachten eindelijk de 3serie touring in ontvangst mogen nemen , het is een 320d ede geworden met het luxury uitrustingspakket , een dakraam en automaat en zeer smaakvol leer maken van deze auto echt een snoepje om naar te kijken en te rijden .
Ik heb de wagen na een paar dagen al laten tunen omdat ik dit met mijn vorige wagen ook had gedaan en hier zeer tevreden over was .
Van 163 naar 225pk en van 400 naar 436nm en dit is duidelijk te voelen . 0-100 doet hij in 6.4 seconden en ik kan zelfs mijn buurman bijhouden met zijn 428i .
Qua comfort is het ook een hele verbetering op mijn vorige wagen ( 316d sedan 2014) veel zachter geveert ,en je krijgt minder klappen op bv kassei weggetjes . Wat die vorige ook niet had is de 8traps automaat van zf , die zeer zacht zijn werk doet bij rustig rijden , enkel in korte bochten tegen snelheden van 30/50 kmh kan hij wat lomp terugschakelen terwijl je gas geeft.
Schoonheidsfoutje want verder is dit echt een zeer fijne reisgezel die ik op weinig fouten kan betrappen .

Verbruik

Na de eerste duizenden kilometers is gebleken dat hij een slokje meer lust dan de voorganger (316d) dit is mede te wijten aan de enthousiaste rijstijl maar dat was met de vorige ook het geval , nu een gemiddeld verbruik van 6.2 wat nog steeds niet slecht is voor een wagen van +1500kg met 225pk .

Panoramisch dak

Ik was er niet naar opzoek toen ik opzoek was naar de wagen maar wat is dat panoramisch dak toch een heerlijk ding , het is veel groter dan in de 4 serie en de 3 serie sedan en dat zorgt voor een bijna cabrio ervaring . Dit is werkelijk de heerlijkste wagen die ik tot nu toe gereden heb .

Prestaties

Nu ik de wagen al een tijdje rij merk ik op dat er bitter weinig is dat je bijhoud , je moet het echt al richting hyperhatch of sportwagen zoeken wil je deze wagen kunnen bijbenen . Golfjes gti rijd je gewoon zoek .Op papier lijkt 225pk en en 0-100 6.4 seconden nog niet zo wauw maar zo voelt het in elk geval wel .

Update na half jaar

Na een half jaartje bevalt de wagen nog steeds enorm en ben ik nog steeds blij dat ik voor deze wagen heb gekozen .

Na enkele (naar mijn normen) stevige ritjes naar amsterdam , en pairi dayza in henegouwen valt op dat het een heel comfortabele en aangename reisgenoot is , ik heb nog nooit zon verre ritjes kunnen doen zonder er moe van te worden .

Het verbruik kan je 2 kanten mee op , extreem zuinig in eco pro , of best dorstig in sport met een gedreven rijstijl .

Het is nu tijd voor zijn eerste onderhoud na 15k kilometers