BMW 320d EfficientDynamics Edition Business Line (2010) #3

BMW 320d EfficientDynamics Edition Business Line (2010)

Uitvoering320d EfficientDynamics Edition Business Line
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2011

Heerlijke rijderswagen

Mijn eerste BMW.

Tijd lang nog getwijfeld of ik een VW Passat wilde (voordeliger, ruimer) maar toch de voorkeur aan de BMW gegeven (sportiever en mooier).

Tot nog toe niet ontevreden over de keus en opties:
- Business Line (automatische airco, xenon en business navi)
- Upgrade naar professional navi
- Chrome Line
- Aluminium lijsten
- Antrazit hemelbekleding
- Verlichtingspakket
- Opbergpakket
- Neerklapbare hoofdsteunen achter
- Sportstoelen (!)

Vooral de sportstoelen zijn een erg fijne optie waar ik dagelijks van geniet. Daarnaast ook het prof systeem een aanrader; snel met navigeren en kan muziek spelen via aux in, cd/dvd, eigen HDD en bleutooth(!). KAn dus mijn iphone laten streamen naar de auto!

Een minder puntje aan het systeem: muziek wordt alfabetisch opgeslagen. Dit is irritant voor een cd die je in volgorde moet afluisteren (bv. The Wall van Pink Floyd of een unplugged/live registratie)

Heb de auto verder meteen goed ingereden; niet voorzichtig gedaan. Ik gebruik ook de systemen voor voordelig rijden niet (zet hem niet in vrij voor stoplicht). Ook volgde ik schakeladviezen niet op (merkte dat ik daar wat zenuwachtig van werd, dus besloten te negeren).

Pluspunt is dan weer dat de BMW dat kennelijk snapt: hij stopt vanzelf met schakeladviezen geven (weet alleen niet meer hoe ik het terug kan krijgen :0)

Wat ik ook een heel prettig punt vind: de sneltoetsten (1-8) die te configureren zijn voor van alles. IK heb nu bijvoorbeeld ingesteld dat 1 naar huis belt, 2 naar huis navigeert, 3 mijn favoriete cd start, et cetera. Erg praktisch. En wat nog slimmer is; dit is gekoppeld aan mijn sleutel. Mijn vrouw kan dus eigen slimmigheidjes verzinnen en gebruiken!

Een laatste handigheid: ventilatie en warmte van de lucht kan gemanipuleerd worden onafhankelijk van de automatische temperatuur instelling. Ofwel; de auto kan voor 21 graden zorgen terwijl je iets warmere lucht krijgt toegeblazen dan normaal, of juist kouder, of juist meer of minder. Dit heeft wel consequenties voor de snelheid waarmee de temperatuur bereikt wordt, maar is wel zo comfortabel.

Dan het rijden:
Hij ligt erg stevig op de weg, weinig rol in de bochten en heb de grens ook nog niet gevonden (ben voorzichtig aan het proberen). Wel een paar keer (bewust) laten uitbreken; daar moet ik nog wat aan wennen en de voorspelbaarheid is wat mij betreft ook nog niet maximaal hiervan. Wellicht vanwege de turbo.

De eerste en tweede versnelling hebben af en toe wat last van het nieuwe vliegwiel; in die zin dat er wat gas extra bij nodig is om de auto te laten vertrekken. Het abrupt laten opkomen van de koppeling zorgt voor een afslaande motor, terwijl dit bij vorige auto's zorgde voor normaal wegrijden.

De zesde versnelling is een spaarversnelling, op de snelweg onder de 120 km/u moet je eigenlijk terugzetten naar 5 als je snel wilt inhalen. In 6 gaat het wel, maar toch duidelijk langzamer.

Verder is het gewoon heerlijk rijden in deze wagen; snel en comfortabel. De cruise control zou ik liever op het stuur zien ipv op een hendel, maar het begint te wennen.

Mijn verbruik vooralsnog is 1 op 17,5