BMW 320d EfficientDynamics Edition Business Line (2010) #2
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand laatst | 75 km |
Het was weer zover. Mijn 118d was na 165.000KM aan vervanging toe. Bij het overwegen van een opvolger kwam ik al heel snel uit op de 3-serie. Omdat ik mijn lease auto ook prive wil rijden kwam de 20% bijtelling op de 320ED prachtig uit!
Van mezelf moest ik echter ook andere auto's bekijken, al was het maar om een beetje feeling te houden met wat er nog meer wordt aangeboden. Ik heb daarom de Audi A4 sedan ook nog bekeken. Alhoewel ik de De A4 sedan niet de mooiste vind qua lijnen (zijkant & achterkant) wilde ik deze toch ook proberen. Aangestoken door de vele goede reviews en de veelal bejubelde interieurkwaliteit gaf ik deze ruime sedan ook een kans. En inderdaad: mooi, relatief ruim interieur met een mooi cockpit design. Alles sluit inderdaad erg strak op elkaar aan het ziet er hoogwaardig uit.... Totdat je het aanraakt: "friemelige" draaiknopjes van dun plastic, panelen van dun plastic, middentunnel van dun en hol klinkend plastic en opvallend lelijke bekerhouders in de stoere tunnel waren toch grote minpunten voor mij. Verder kon ik geen goede zit vinden in de sportstoelen (maar dit kan wennen zijn) en was het rij gedrag toch wel heel erg anders dan dat ik van de BMW meekreeg tijdens de 320ed proefrit. Uiteindelijk gewoon 2 totaal verschillende auto's en ik kreeg de duidelijke bevestiging die ik stiekem ook zocht en bestelde gerust gesteld de 320ED in augustus.
De auto werd eerder geleverd dan aangekondigd (week 44) en daar was ik bijzonder blij mee. 2 maanden levertijd is een aanslag op je geduld hoor! Mijn 118d heb ik altijd met veel plezier gereden, maar na 3.5 jaar is het toch altijd fijn om weer iets nieuws te mogen rijden. Te meer wanneer je dan de stap kunt maken van 118d naar 320ed met de volgende configuratie:
- Lak : Space Grau Met.
- Beige interieur (stof)
- Zwarte interieurlijsten
- Business line pakket
- Verschuifbare middenarmsteun
- Sportstuur
- Sportstoelen
- Neerklapbare achterbank
Gisteren dan de eerste kilometers. Voor zover je een auto kunt beoordelen na 75 kilometer: een eerste indruk maak je maar 1 keer >> 320ed: "feest"!
Over enkele duizenden kilometers zal ik de review met de waarderingen updaten. Tot zover deel 1.