BMW 318Ci (2003)

autoreview

BMW 318Ci (2003)

Signalement

Uitvoering318Ci
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2009
KM-stand bij aanschaf51.000 km
KM-stand laatst82.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

 • 60.000 km

Na vele jaren met italiaanse auto’s te hebben gereden, ben ik overgestapt naar een duitse auto. De overweging om over te stappen was dat ik toe was aan iets anders en dat het model van de BMW 3 coupé mij erg aanstond. Bovendien had mijn plaatselijke autodealer een mooi exemplaar staan dus was de keus snel gemaakt. Het imago van BMW deed er minder toe. Ik vind dat de BMW mooie strak gelijnd is en er erg sportief uitziet, maar ja over smaak valt niet te twisten.
De 318 Ci heeft een twee liter motor met zo’n 145 pk, hiermee kan je voldoende uit de voeten. De motor is behoorlijk stil en de afrolgeluiden van de banden zijn ook goed gedempt.
Alles bij elkaar is het qua geluid goed toeven in de BMW. Het gemiddelde benzine verbruik is 1:13, hierbij moet ik wel vermelden dat ik geen racer ben.
Deze BMW heeft sportstoelen en deze zitten als gegoten wat bij langere ritten bijdraagt aan het comfort. Ook achterin kunnen twee volwassenen comfortabel zitten, alleen is de in- en uitstap vanwege de tweedeurs uitvoering lastig. Het in en uitstappen is ook niet al te makkelijk indien er niet veel ruimte naast de auto is omdat de deuren nogal breed zijn.
De bagage ruimte is voldoende ruim en doordat de achterbank in twee delen kan worden neergeklapt, ontstaat de mogelijkheid om behoorlijk veel te vervoeren voor een coupé.
De wegligging is erg goed maar dat is een open deur in trappen. De overige rij-eigenschappen geven ook geen aanleiding tot ontevredenheid.
De afwerking van de materialen is ook goed, wat ik nog wel eens minder vond bij de italianen. Al met al ben ik tevreden met de BMW.


Problemen tot nu toe.
Gebroken achterveer.
Versleten voorwiel ophangrubbers.
Defecte deurontgrendeling.

update

 • 64.000 km

Ik heb de BMW nu twee jaar in bezit. Tot nu toe geen problemen met de auto gehad. Vorige maand heeft de auto een apk en onderhoudsbeurt gehad waar geen noemenswaardige zaken naar voren kwamen. (olie, remvloeistof e.d. vervangen).
Ik ben nog steeds zeer tevreden met de rij eigenschappen en de kwaliteit van de auto.

update juli 2012

 • 78.000 km

Na bijna drie en een half jaar te hebben gereden ben ik nog steeds een tevreden BMW rijder.
Omdat de auto weinig gebreken vertoont blijven de onderhoudskosten redelijk laag.

In juli 2011 heb ik het volgende laten vervangen:
2 nieuwe banden (225/45R17)
2 nieuwe remschijven (voor)
2 ophangrubbers

Februari 2012:
Raamstrip vastgezet (liet spontaan los)
Onderhoudsbeurt

Mijn benzineverbruik is gemiddeld 1:13,5
Tijdens de vakantie waarbij grote stukken zijn gereden met een gemiddelde van 130 km/u bedroeg het benzineverbuik ruim 1:16
De lak ziet er nog als nieuw uit (auto staat altijd buiten).
Tot nu toe geen reden om naar een andere auto uit te kijken.

update 26 jan. 2013

 • 82.000 km

De 318Ci is ingeruild voor een 318i (E90).
Dit heb ik gedaan omdat ik aan iets nieuws toe was. De 318Ci is mij zeer goed bevallen, het laatste jaar heb ik geen reparaties of andere narigheid gehad. Een prima auto waar de volgende eigenaar best nog wel een paar jaartjes plezier van kan hebben.
De goede ervaringen met de BMW 318Ci zijn in ieder geval aanleiding geweest om opnieuw een BMW te kopen.

Hiermee sluit ik deze review af.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens