BMW 316i Executive (2002)
| Uitvoering | 316i Executive |
| Versnellingen | 4, Automaat |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 120.000 km |
| KM-stand laatst | 120.000 km |
Freude am fahren en daar kan ik me geheel bij aansluiten.
Dit was mn eerste bmw en moet zeggen dat ik er erg over te spreken ben. De auto is zeer comfortabel en ook het rijgedrag kan als erg fijn worden omschreven. Vooral de welbekende achterwiel aandrijving doet een hoop met de complete ervaring. Door de achterwiel aandrijving kun je goed voelen wat er op het wegdek gebeurt waardoor je een sportieve rijstijl kunt hanteren.
Hoewel de achterwiel aandrijving fijn is kan het in de winter ook voor problemen zorgen. Zo heb ik al enkele keren vast gestaan doordat de auto geen grip kon krijgen op de achterbanden. Ditzelfde probleem doet zich ook voor als het heeft geregend en je rijdt, terwijl je behoorlijk gas geeft, over de wegbelijning in een bocht. Ook dan heeft de auto de neiging om de grip te verliezen.
Het interieur is enigsinds ouderwets wat voornamelijk komt door de standaard casette recorder die nog in deze auto zat en de snelheid en toerenteller. Deze doen vele malen ouder aan dan dat de auto er van buiten uitziet. In de nieuwere modellen is daar aan gewerkt.
Het onderhoud is veelal duur en dat komt vooral door het uurloon. Ik heb zelf het onderhoud uiteindelijk laten doen door een bmw specialist. Deze hebben de beschikking over de officiele onderdelen maar zitten niet op een a locatie waardoor ze goedkoper zijn.
Mn nieuwe auto zal een Renault Megane estate zijn omdat het lease budget het niet mogelijk maakt om voordelig een bmw te leasen. Vooral paar kleine opties maken de auto in de lease peperduur.