BMW 316i Executive (1999) #3
Uitvoering | 316i Executive |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na mijn ingedeukte en afgetrapte Opel kadett naar de sloop te hebben gebracht en voldoende geld bijelkaar te hebben gekregen heb ik een staalblauwe metallic BMW 316 executive gekocht.
In 1 zin, een fantastische wagen !!. Ik heb hem gezien bij een Toyota dealer en ben vele malen terug geweest om hem goed te bekijken. Daarna heb ik besloten om hem te kopen en alvorens hem laten keuren bij de ANWB. Er was niets mis met de wagen. Alleen de remschijven deden niet volledig aan de eisen. Deze werden zonder morren besteld bij BMW en gemonteerd.
Eindelijk kon ik ermee gaan knallen. Ik had al eerder gemerkt dat het vermogen niet al te hoog is. Had namelijk ook al proefritjes gemaakt in een 318 en deze trok naar mijn gevoel iets meer. Toch krijg ik van vele mensen die meerijden te horen dat ie voor hun gevoel flink over de weg knalt en wat de cijfers ook zeggen over het vermogen, als je op de juiste momenten in hogere toeren rijdt en op de juiste momenten schakelt knalt ie als een beest over de weg. Nooit hoor je de moter vermoeid klinken en je hoort dat ie er plezier in heeft. Wat wil je nog meer ???
Qua benzineverbruik is het net wat je er zelf van maakt en of je in de stad rijd of op de snelweg.
ik heb er binnen een half jaar 10000 mee gereden en geen directe probelemen gehad.
Het klepje dat over de asbak zit schoot steeds omhoog en is gemaakt door de Toyota dealer waar ik een half jaar Bovag garantie heb genomen. Het enige probleem wat ik nu heb zijn krakende ramen. Tidens het rijden op een hobbelige weg of bij het optrekken hoor je de raamrubbers kraken. Deze waren keihard en heb ik laten vervangen. Dit viel ook onder de Bovag. Echter heb ik er nu weer last van. Vooral bij het openmaken van het bestuurdersraam hoor je een krakend geluid en tijdens het rijden. Wel jammer omdat het verder een onwijs stille wagen is. Ik heb het inmiddels maar geaccepteerd. De wagen is toch ook 6 jaar oud en als dat alles is.
Ik ben inmiddels een enorme BMW fan geworden. helaas moet ik hem binnenkort wegdoen omdat ik van baan ga wisselen en een lease auto krijg. Er zijn wel opties om een 118d of een 116i te leasen.
Als ik deze heb schrijf ik er wel een reviewtje over
Update 157.000 KM
Nog steeds een geweldige wagen. Met de bestelling van de 1-serie voor de lease de deur uit, rij ik in het weekend nog steeds in de auto. Mijn huidige huurauto is een Citroen C4 en hoeft gelukkig alleen dienst te doen door de weeks. In het weekend kan ik nu nog heel relaxed achter het stuur kruipen.
p.s de afbeelding is niet van mijn auto maar ziet er wel precies hetzelfde uit
Update 1:
Ik zit nu over de 155000 kilometer. Inmiddels is mijn airbaglampje gaan branden. Ik heb inmiddels de BMW dealer gebeld en de kosten zouden varieeren tussen de 100 en 500 euro. Erg veel geld naar mijn mening. Ik laat het in ieder geval niet meer maken, omdat ik hem binnen 2 maanden (met pijn in mijn hart) moet verkopen (ivm met leasewagen). Binnenkort even mijn eigen foto's plaatsen.