BMW 116i (2009) #5

autoreview

BMW 116i (2009)

Signalement

Uitvoering116i
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf145.000 km
KM-stand laatst145.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Weer terug naar Bmw

 • 145.000 km

Aanschaf Bmw 116i Business line.

Een bus van het werk, en dus was mijn VW Jetta ( diesel ) te duur! Op zoek naar wat anders! Uiteraard na 3 Bmw's te hebben gereden lag mijn voorkeur weer bij de duitse grootmacht!

Een 3-serie had mijn voorkeur! Het liefst een 320, aangezien een 316 ( die ik eerder had ) was het kwa vermogen en optrekken toch net niet..
Meerdere auto's bekenen: 320, 318, 316.. Vanaf +- 2008.. Maar dat viel vies tegen om in een beetje fatsoenlijke prijsklasse iets te vinden, al zag ik een wel erg mooie 318, maar ik besloot veder te zoeken, en een ' stapje lager ' te gaan kijken bij het voor mij onbekende broertje, de 1-serie te kijken..

Ook hier legio's 120 t/m 116 modellen bekeken, en uiteindelijk is het na een proefrit en lang wikken en wegen toch de 116 geworden.. En ja ik wist dat ik met een 1-serie behoorlijk wat ruimte verlies zou lijden vergeleken met de Jetta, dat was 1 van de dingen die mij deed twijfelen.

De 1e Kilometers:

Ondanks dat het toch voelde als een stapje terug ( sowieso kwa ruimte, maar zeker niet gezien t merk ) erg tevreden met mijn aanwinst!

De 1e dagen uiteraard de nodige kilometers gemaakt, en ik kreeg eigenlijk alleen maar complimenten van anderen. De 1.6 was zoals ik het verwacht had, traag in het begin, maar zodra het toerental boven de 2000 uitkomt dan gaat het redelijk! En dus kon ik er mee leven.

Na 153.000 ( op de kop af een jaar later )

Nog steeds ben meer dan tevreden met mijn Bmw! Ondanks het feit dat ik de auto eigenlijk niet nodig ben peins ik er niet over om de Bmw weg te doen!

Verder heb ik in die ' paar km ' nog geen hinder ondervonden.. Een Liter Olie is tot nu toe het enige

Plus en min punten:

+ Wederom mooi afgewerkt van binnen
+ Stuurt en rijdt perfect zoals gewend van Bmw

- Met 5 volwassenen valt het niet mee om allemaal fatsoenlijk te zitten
- De 1.6 motor is eigenlijk te licht..
- Het is een prima drinker, kijk het gaspendaal maar aan of....

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE BMW 1-serie

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens