BMW 118i (2008) #3

autoreview

BMW 118i (2008)

Signalement

Uitvoering118i
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf93.950 km
KM-stand laatst109.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerst 6.000 km zitten er op

 • 100.500 km

Nadat de Ford Focus Wagon uit contract liep kon ik uit de Pool deze BMW 118i ophalen. Met nog net geen 94.000 km op de klok en contractueel nog ruim een half jaar te gaan.

Een heel verschil met een Focus Wagon diesel, maar hierbij de eerste ervaringen.

Wat direct opvalt is dat het echt een sportieve auto is, hard geveerd, uitstekende wegligging en lage zit. De auto rijdt ook graag sportief, dus is het goed opletten voor de Enveloppen brigade uit Leeuwarden.

Voorin heb je een prima zit als je er in zit, er uit komen is wel even wennen omdat de auto vrij laag is moet ik wel echt uit de auto klimmen. Dit went wel hoor overigens. Achterin is er voldoende ruimte voor de kinderen (3 en 5 jaar), maar voor volwassen wordt het al wat lastiger, het kan wel maar dan moet er wel wat geschikt worden. De kofferruimte is echt klein. Hier moeten we voor de vakantie nog iets op bedenken.

De uitvoering is een 118i Business. Waar ze dat business vandaan halen moet ik nog ontdekken of het moet de los bijgeleverde Garmin navi zijn en de regensensor voor de ruitenwissers. Verder is het een vrij kale auto, geen climate control, maar airco. Ook is er geen cruise control en dat vind ik wel een groot gemis. Wel elektrische ramen voor en achter en een middenarm steun. Een aansluiting voor een aux-apparaat, helaas ontbreekt een usb aansluiting. De auto is uitgerust met een start-stop systeem, wat er mede voor zorgt dat het een 20% auto is. Wat ik wel mooi vind aan deze auto is de lange snuit, door de 2 liter lijnmotor die in het vooronder licht.

Ervaringen tot op heden. Geen onvolkomenheden, ik heb er nog geen storingen mee gehad. Alleen het navigatie systeem is weigerd wel eens actief te worden. Prima rijauto, als gezinsauto is hij van binnen wel wat aan de kleine kant.

Na 15.000 km zit het erop

 • 109.000 km

Het tweede en tevens laatste verslag van mijn zijde over deze auto. De BMW was voor mij een tijdelijke auto en heb er met plezier 15.000 km mee gereden. Nu heb ik een Peugeot 508 SW waar ik later ook een review van zal starten.

Een week voor de inlevering moest de auto toch nog voor een beurt. Deze laten uitvoeren, kon ook merken dat ie er aan toe was. Het starten van de auto was niet altijd meer even soepel. Alles is weer doorgesmeerd en de BMW rijdt weer als van ouds.

Ervaringen:
Een heerlijke vlotte rijdersauto. Het 2 literblok is erg soepel en ongemerkt ben je zo op snelheden die wettelijk niet zijn toegestaan. Ander pluspunt is de wegligging, net een kart, strak op de weg, luistert goed naar de instructies van de bestuurden en is erg voorspelbaar in zijn gedrag.

Minder goede punten vond ik toch het ontbreken van cruise control en climate control. Ook de toch wel lage zit van deze auto vond ik wat minder prettig. Ook als gezinsauto was het soms wat krap, bepakt met vakantie spullen en 2 kids mee.

Over het algemeen genomen heb ik de afgelopen 4 maanden met veel plezier in de auto gereden. 90 % van de tijd zat ik er toch alleen in en dan is het wel een fijne wagen.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE BMW 1-serie

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens