Audi S5 Coupé 4.2 FSI quattro (2008)

Audi S5

UitvoeringS5 Coupé 4.2 FSI quattro
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2011

Begin maart ws het eindelijk zover, na enkele dagen ongeduldig wachten tot alle papieren geregeld waren mocht ik hem dan op gaan halen, mijn eigen S5.

Helaas is het geen nieuwe maar dat liet het budget niet toe. De auto is in goede staat en verder geen zichtbare lakschade.

Prestaties: De motor is in 1 woord fantastisch, vooral het koppel en de souplesse bij lage toerentallen is geweldig. De auto nodigt eigenlijk niet eens echt uit tot hard rijden, door het hoge koppel schakel je redelijk vroeg en rij je vaak 50/55 in zijn 5 of zelfs soms 6. Tussensprintjes en ook 0-100 doet de Audi zeer overtuigend en ook met een ingetogen maar heerlijke brul, de auto beschikt niet over een sport uitlaatsysteem (het moet nog wel een beetje representatief blijven) maar dat zou soms best wel mogen. Ik denk dat als mensen deze auto volledig prive rijden het een leuke optie is.

Interieur: De heerlijke sportstoelen houden je goed op je plek en bieden veel steun zonder hard of oncomfortable te zijn. De auto beschikt over een standaard onderstel en dat is naar mijn mening niet te hard, je leest overigens vaak dat dit bij de RS% fout is gegaan. Verder is het onbegrijpelijk dat er GEEN cruise control op zit (dit is een UK Auto en geen NL spec), zeker op de snelweg met de vele laser controles die er hier in Cyprus gehouden worden zou het wel makkelijk zijn, het verschil in "de voet" tussen 120 en 135 is vrij klein...... Verder zit er geen ipod connectie op en kan de telefoon volgens Audi Cyprus (nog) niet achteraf worden ingebouwd. Alle andere standaard zaken zijn wel aanwezig, maar het aantal opties op deze auto is wellicht wat laag maar dat wordt weer met rijplezier opgevangen :-)

Over de betrouwbaarheid kan ik gelukkig nog niet te veel zeggen maar wellicht dat ik daar in de toekomst wat zinnigers op kan zeggen.

De kosten, verzekering en MRB vallen hier erg mee, ook is de brandstof gelukkig iets goedkoper in Cyprus maar al met al is het uiteraard geen goedkope auto. Zeker het gebruik, in de stad rond de 1 op 5 en snelweg bij stabiele snelheden (geen cruise-control zoals gezegd) rond de 1 op 12. Het verdient allemaal niet de groene auto award.

Ik hoop over enkele maanden wat uitgebreider te kunnen beschrijven over de auto zich dagelijks gedraagt.

7,5

PRIVATE LEASE Audi A5