Audi Q4 e-tron 45 quattro S edition Competition (2026)

Audi Q4 e-tron
Audi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tronAudi Q4 e-tron

UitvoeringQ4 e-tron 45 quattro S edition Competition
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

mooie en fijne auto met matige app

Ik rijd inmiddels ruim tien jaar (deels) elektrisch: eerst een Opel Ampera – zijn tijd vooruit – daarna een Tesla Model S en tot eind vorig jaar een Model 3.

Als Musk en alles eromheen niet zo’n vreemde afslag hadden genomen, had ik waarschijnlijk weer een Tesla gekocht.

Bij mijn zoektocht wilde ik een volledig elektrische auto uit het premiumsegment, maar niet uit Amerika of China. Uiteindelijk bleven de Mercedes EQB en de Audi Q4 over.

Het werd de Audi Q4 45 quattro. Kort gezegd: een heerlijke auto.

De Q4 is snel, stil en comfortabel. Van binnen ziet hij er prachtig uit met fijne stoelen, een panoramadak dat open kan en een slimme trekhaak die met een knop tevoorschijn komt. De auto is bovendien verrassend ruim.

Ja, er zit hier en daar wat hard plastic in het interieur, maar eerlijk gezegd stoort mij dat totaal niet.

De rijhulpsystemen werken prettig en rustiger dan bij Tesla. Wel een vreemde keuze: boven de 100 km/u is de cruise control alleen per 10 km/u in te stellen.

Waar Audi duidelijk achterblijft bij Tesla is de software (al heb ik nog geen last gehad van bugs). Bij Tesla kon ik vrijwel alles via de app regelen en had ik geen sleutel nodig. Bij de Q4 kan je op afstand wel wat bekijken en de verwarming starten, maar de mogelijkheden zijn beperkt en een fysieke sleutel blijft nodig.

De elektrische infrastructuur (superchargers) van Tesla is ook beter geïntegreerd, al werkt Android Auto in de Audi weer erg prettig.

Wat echt indruk maakt is de verlichting. Toen ik eenmaal begreep hoe het werkte (via de demo in de Audi-app) vond ik het bijna magisch: enorme lichtopbrengst terwijl tegenliggers en voetgangers netjes worden “uitgespaard”.

Hij is iets minder zuinig dan mijn Tesla’s en de app is duidelijk minder goed. Maar het is een prachtige, comfortabele en 'betaalbare' auto.

Ik heb absoluut geen spijt van de keuze.

PRIVATE LEASE Audi Q4 e-tron