Audi A6 Avant 2.5 TDI quattro 180pk (2001)

Audi A6 Avant 2.5 TDI quattro 180pk (2001)

UitvoeringA6 Avant 2.5 TDI quattro 180pk
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2009

op naar de half miljoen

Ik heb de Audi gekocht in 2006, toen met een kilometerstand van 180.000 km en rij er dus al vele jaren met veel plezier in.

Het is in mijn ogen een tijdloos model, waar niemand aanstoot aanneemt.

De auto is tot op heden betrouwbaar gebleken, al zijn de kenmerkende kwalen al wel voorbij gekomen, zoals cilinderkop revisie en turbo problemen.

Door gedeeltelijk zelf iets aan het onderhoud te doen, minder complexe zaken en de complexe zaken bij de dealer, weet ik de onderhoudskosten nog in de hand te houden.Ik hou de auto bij de dealer in onderhoud, voor de mobiliteitsgarantie en omdat daar toch de meeste kennis aanwezig is.

Ondanks de forse motor is het verbruik zeer acceptabel, 1 op 12 gemiddeld.

Het is mijn eerste Quattro uitvoering, maar daar ben ik wel een zeer grote fan van geworden en dat systeem heeft me ook al eens gered uit benarde situaties. Ik reed eens in Duitsland (bergafwaarts op de cruisecontrol) met een autoambulance, met daarop een bedrijfswagen, toen de zaak fors aan het slingeren raakte.

Gas erop en ESP en Quattro systeem deden de rest. Na zo'n hachelijke situatie ben je levenslang fan van dat Quattro systeem.

De auto is puur gemaakt voor conform en niet op sportiviteit, ondanks de beschikbare pk's is het absoluut geen strepentrekker en verlang je wel eens naar meer, maar een gewoon op conform ingestelde auto.

De auto is helemaal ingesteld op lange ritten, helaas voor mij de stoelen niet. Na lange ritten voel ik en mis ik de steun in de onderrug.

Ik hou redelijk goed bij wat de auto me kost en zit nu op een kostprijs per gereden van 26 eurocent, afschrijving, onderhoud en brandstof meegenomen. In mijn ogen een aanvaardbaar bedrag.

Ik ben vast van plan de auto naar de half miljoen km's te sturen, daarna zie ik het wel. Hoe langer ik er me rij, hoe meer ik me aan de auto hecht, dus dat konden er maar zo meer worden.

7,5

PRIVATE LEASE Audi A6