Audi A4 Avant 2.5 TDI 180pk quattro (2002)
Uitvoering | A4 Avant 2.5 TDI 180pk quattro |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Mooie ingetogen stijlvolle auto. In mijn geval volgeladen met ’speelgoed’ die ik zelf nooit zou hebben besteld maar nu niet meer zou willen missen (navigatie, stoelverwarming, open dak, electrische sportstoelen, etc).
De auto is voorzien van een andere chip, 215 PK (via Pon) en heeft dus ruim voldoende vermogen. Jammergenoeg heeft de auto geen automaat, de handbak i.c.m. het hoge vermogen is niet optimaal. Een automaat lijkt me ideaal.
Het onderstel had nog wat stugger gemogen. Vooral als gevolg van het hoge gewicht is de auto soms wat ’deinerig’. S-line onderstel zou denk ik beter voldoen. Of is de auto gewoon te zwaar met al die accessoires?
Het verbruik varieert van 1 : 11,5 tot 1 : 13.
De garagekosten zijn hoog, maar de dienstverlening is van zeer hoge kwaliteit.
Bij aflevering mankeerde er nog "t één en ander waar de verkopende dealer veel problemen mee had. Vooral problemen van electronische aard (telefoon, tv, luidsprekers). Uiteindelijk zijn alle problemen opgelost o.a. door een bezoek aan mijn eigen dealer (waar ik altijd al erg tevreden over was). Dit werkt via de A-selectiegarantie uitstekend, "t heeft mij niets gekost (behalve tijd).