Audi A4 Avant 2.0 TDI 140pk (2005)

autoreview

Audi A4 Avant 2.0 TDI 140pk (2005)

Signalement

UitvoeringA4 Avant 2.0 TDI 140pk
Versnellingen1, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf63.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Deze Audi heb ik als tijdelijke auto gekregen in afwachting van een nieuwe auto.
Ik ben geen dieselrijder en daarom moest ik wennen aan het karakter van de motor. Bij een koude start is de wagen behoorlijk luidruchtig. Het geluid in de auto wordt aanzienlijk beter bij een warme motor. Buiten de auto blijft de diesel goed hoorbaar.
De motor is minder soepel dan een benzinemotor maar voor mij toch verbazend sterk en vlot. De zes(!) versnellingsbak schakelt soepel en direct al zijn de slagen wat lang. Het verbruik viel mij zeer zeker niet tegen, 1000 km op een tank is haalbaar bij ’het nieuwe rijden’.
De zitpositie is wat stug (Duitse auto) maar toch voldoende comfortabel, het zicht op de weg is ook goed. De bediening van het instrumentarium is goed. Ook de afleesbaarheid van het paneel is goed. Het gehele (grijze) interieur doet echter erg saai aan.
Prettig is de aanwezigheid van een informatieschermpje waarop de radiozender en TP-informatie kan worden afgelezen. Dit infocentrum had tevens de mogelijkheid de boordcomputer te raadplegen voor informatie zoals o.a. gemiddeld verbruik, huidig verbruik, gemiddelde snelheid en (voor mij nieuw) reistijd!
Achterin is de zitpositie ook ruim voldoende. Het bagagedeel is daarentegen wat krap bemeten, zeker als je een V70 gewend bent. Dit wordt veroorzaakt door de schuin aflopende achterkant, de wielkasten die erg naar binnen neigen en een hinderlijk in die ruimte gepositioneerde rolhoes.
De auto was uitgerust met een auto-stand voor de verlichting. Deze werkt op het daglicht en gaat dus spontaan uit bij helder weer. Ik heb dit als negatief ervaren omdat ik in regenachtig weer tot de ontdekking kwam dat de auto-stand de lichten had gedoofd. Je wordt hierdoor minder zichtbaar hetgeen tot gevaarlijke situaties kan leiden.
Plus was een in- en uitstapverlichting die aan de onderzijde van het portier zit. Bij uitstappen in het donker heb je hierdoor goed zicht op de grond en vermijd je vuile of natte schoenen.

PROBLEMEN

Geen, het is gedurende de vijf weken die ik hem mocht rijden een betrouwbare reisgezel geweest.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Audi A4

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens