Audi A4 Avant 1.8 T Advance (2007)

Audi A4 Avant
Audi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 - interieurAudi A4 - interieur

UitvoeringA4 Avant 1.8 T Advance
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

In mei mijn nieuwe leaseauto in ontvangst mogen nemen. Door veranderingen in gezin, uiteindelijk gekozen voor de A4 Advance ipv de A3 SB, aangezien de kofferruimte hiervan toch te klein bleek om o.a. onze hond in mee te nemen.

Geluk bij een ongeluk dat deze A4 medio 2008 wordt vervangen door de nieuwe A4, want hierdoor biedt Audi een hele complete auto aan voor relatief weinig geld met het Advance pakket. Een andere leuke bijkomstigheid is het lederpakket, wat als accessoire achteraf wordt ingebouwd, wat toch weer scheelt in de bijtelling. In vergelijking met mijn vorige Audi (A3) waar ik toch voor zeker ruim 15.000 gulden aan extra’s heb moeten nemen om de auto toch nog redelijk compleet uitgerust te krijgen.

Ik moet zeggen dat deze uitvoering met de standaard onderstel redelijk goed presteerd, maar het is wel een gemis dat ik helaas ben vergeten om het optionele sportonderstel te nemen. Hierdoor rijdt het wel comfortabel, maar mijn persoonlijke voorkeur is toch een iets sportiever onderstel.

Daarnaast vind het ik ook een gemis dat ik de optionele opbergpakket (zowel voorin als in de koffertuimte) vergeten ben erbij te nemen. Hierdoor mis je toch een aantal handige items, waaronder opbergvak achter de voorstoelen en opberghaken en net in de kofferruimte.

Over de motorisering ben ik goed te spreken. Ondanks de gedateerdheid van de 1.8T moet ik zeggen dat deze zeer soepel rijdt en gretig reageerd als je je rechtervoet laat zakken. Een kantekening hierbij is wel dat, als je echt goed wilt doortrekken, dat je toch moet terugschakelen.

Ik zit eraan te denken om de auto eventueel te laten chiptunen, om toch meer uit de auto te halen.

Overall ben ik een zeer tevreden berijder van deze A4 Avant.

Tijdens het fileparkeren bleek er een deel van stoeprand uit te steken waardoor mijn rechtervoorvelg is beschadigd en resulteerde in een lekke band. Hierdoor staat mijn stuur uit het lood. Bij de dealer is er nu hier tweemaal naar gekeken, de banden opnieuw uitgebalanceerd en uitgelijnd, maar nog steeds staat mijn stuur een aantal graden uit lood.
Ik heb nu afspraak gemaakt voor de eerste beurt in december, en hoop dat ze nu eindelijk dit euvel kunnen verhelpen!