Audi A4 Avant 1.6 (2008)

Audi A4 Avant 1.6 (2008)

UitvoeringA4 Avant 1.6
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2009

Wij zijn sinds enkele weken in het bezit van deze A4 Avant van het vorig model. Hij is geimporteerd uit Duitsland en heeft bouwjaar mei 2008.

Wat men zegt over van origine Duitse autos klopt wat ons betreft. De auto is werkelijk waar smetteloos aangekocht. Geen krasje, deukje of welk gebruiksspoor dan ook.

De Avant gekozen vanwege het model wat ons aanspreekt en de ruimte die noodzakelijk was geworden i.v.m. onze gezinsuitbreiding.

De auto is voorzien van (naast de standaard uitrusting): Met.lak, Radio Chorus, electrische ramen en spiegels, climatronic, mistlampen, stoelverwarming, 17" lichtmetaal, in hoogte verstelbare stoelen voor, cruisecontrol, armsteun voor, blanke dakreling, uitgebreid lichtpakket & parkeersensoren achter.

We hebben lang getwijfeld over de motorisering, Ja, het is een 1.6 en je moet er geen prestaties van verwachten, maar voor het dagelijks woon werk verkeer en het overige privé gebruik kan ik jullie melden dat de motor voldoet.

Het comfort van de auto en de uitrusting is prima te noemen, ook de afwerking van de auto is uitstekend.

We hebben er inmiddels circa 2000 km meegereden. Het verbruik lijkt redelijk in de buurt van de fabrieksopgave te komen.

Problemen tot op heden geen.

Update

Na inmiddels een goeie 10.000 kilometers hierbij een update.

Qua comfort en uitrusting zijn we nog steeds erg tevreden. Het verbruik is strikt volgens de fabrieksopgave. De auto rijdt heerlijk gewoon met normale snelheden, verwacht er verder niet te veel van. I.v.m. het warme weer een setje Sunnyboys gekocht voor de achter ramen en ter beschermin van de kleine. Ze zullen volgende week wel gemonteerd zitten.Ook inmiddels een set 17"lm velgen van het Audi TT model met winterbanden aangekocht en deze staan ook erg mooi.

De auto heeft zijn 1e OH beurt gehad en we mogen na 2 jaar !! terug of + 30.000 km. Het zal het 1e wel worden. De kosten bedroegen € 300. Ik vond dat niet onredelijk.

Problemen:
Ja 1 en een hele grote! We hebben geconstateerd tijdens het rijden dat het lastig schakelen was van 1 naar 2. De dealer heeft dit ook geconstateerd en een lager geluid gehoord. Aangezien de auto onder fabrieksgarantie viel heb ik er uitgebreid naar laten kijken en ik ben BLIJ toe dat we dit hebben laten doen. Er was nl. een lager naar z'n grootje die onherstelbare schade aan de volledig bak had aangericht. Gevolg onder garantie een NIEUWE bak eronder.

Moet zeggen dat we bij de dealer (Kamsteeg Noordwijk) keurig geholpen zijn.

Schade:
Ja helaas ook een kleine parkeerschade aan de linker achterzijde onder de bumper. Moeten we nog ff laten herstellen.