Audi A4 2.0 TFSI MHEV 252pk quattro sport (2017)

Audi A4 2.0 TFSI MHEV 252pk quattro sport (2017)

UitvoeringA4 2.0 TFSI MHEV 252pk quattro sport
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2023

Zeer complete en fraaie A4 sedan

Na ongeveer 3 jaar de A6 avant 2.0 tfsi (2013) gereden te hebben met 260.000 km op de teller, besloten een iets compactere Audi aan te schaffen. Wilde een zo compleet mogelijke A4 en nu eens een keer een sedan (persoonlijk mooier model dan Avant). Op dat moment (okt ‘23) was er 1 die aan mijn eisen voldeed. (Helaas te koop bij een handelaar,) Vanaf dag 1 wat kraakjes/piepjes/geluidjes. Nu in onderhoud bij m’n Audi dealer in Veenendaal. Dus gaat het keurig opgelost worden. M’n Audi had verschillende updates nodig maar konden niet uitgevoerd worden omdat ik een Amerikaans gefabriceerde Audi A4 Quattro heb. Wat ik al zei: zeer compleet en een fantastische 252 pk die je echt voelt. Heerlijk. Nu nog Google earth zien te krijgen (geen internet nog) en dan hoop ik heel veel mooie kilometers te gaan maken. Wel beduidend kleiner dan m’n A6. Wennen! Heerlijke sportstoelen. Leder, alles verwarmd. En veiligheidsopties. Ik heb ‘m nu een paar maanden en moet nog aan ‘m of haar wennen. Maar heb er vertrouwen in want 4 december gaat ie naar de dealer en dan hoop ik dat ie op alle punten weer als nieuw is. Zal de review regelmatig updaten.

De vuurdoop is eraf

Inmiddels dus bijna 6 maanden verder en wat een fijne auto. Zo compleet. Als alleen m’n Audi dealer kan werkelijk niets met m’n Audi. Het is en blijft een Amerikaanse auto en loop je hier tegen allerlei “problemen” aan vwb updates ed. Ik wilde een update van m’n navi. Normaal in de shop 200 euro op ‘n sd kaart. Kon niet. Krijgt de garage niet geïnstalleerd. Goed dat ik eerst had geïnformeerd. Ik naar België. Via via. Fantastische gast die in z’n garage een update van de navi heeft gerealiseerd in een mum van tijd en meteen de updates (van 2020-2021 die deze nodig had) geïnstalleerd. Werkelijk. Maar m’n eigen Audi kan niets met m’n auto. Ja een beurt. Maar ga daarvoor nooit meer naar m’n Audi dealer. M’n Audi heeft kortgeleden 2 dagen voor de updates in de garage gestaan. Ik kom m ophalen na deze dagen.: ze hadden niets kunnen doen en toch een factuur van €180 voor arbeidsloon. En niets opgelost. Ben er zo klaar mee. Maar wil ik nu naar Timboektoe dan loodst deze me er zo heen. Dank aan de Belgische vakman! En m’n Audi rijdt lekkerrrrr. 252 pk. Heerlijk. 19 inch velgen. Prachtig.