Audi A4 1.6 (1995)
Uitvoering | A4 1.6 |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Ik rijd voor mijn werk 1000km per week, vandaar dat ik op zoek ging naar een comfortabelere auto. Uiteindelijk kwam ik uit bij Audi, een keuze waar ik geen spijt van heb! De auto rijdt heerlijk, zowel binnen de bebouwde kom als daarbuiten. Ik kom regelmatig op de Duitse Autobahn en zelfs volbeladen kan de 1.6 hoge snelheden halen! Onderhoudskosten vallen mee: kleine beurt zat op 76 euro, de grote beurt op 240 euro (Audi-dealer in Duitsland). Ook het brandstof verbruik blijft laag; bij een continu snelheid van +/- 100 km/h is zelfs 5,6l/100km haalbaar! Zelf heb ik een rvs sportuitlaatdemper en een powerfilterkit laten monteren voor een sportief geluid. Dit heeft ook geen problemen opgeleverd. Enige minpunt zou kunnen zijn het windgeruis langs de zijramen bij hogere snelheden, maar dan zetten we toch gewoon de radio wat harder?
Het enige probleem dat ik er tot nog toe mee heb gehad, was een lek remvloeistofreservoir. Dit werd ontdekt door de Audidealer (D) die hem vervolgens vervangen heeft. Op zich geen dure grap, maar het ontluchten van het remsysteem nam nogal wat tijd in beslag, zodat de rekening alsnog op 138 euro uitkwam!