Audi A3 Sportback 1.9 TDI Ambition Pro Line (2005)

Audi A3 Sportback
Audi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 Sportback - interieurAudi A3 Sportback - interieurAudi A3 Sportback - interieur

UitvoeringA3 Sportback 1.9 TDI Ambition Pro Line
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Audi A3 Sportback 1.9 TDI Ambition Pro Line
Lavagrijs, autom. airco, mistlampen voor, middenarmsteun voor, radio concert, 17 inch standaard velgen.

De Audi A3 Sportback heb ik sinds april 2005 en nog steeds rij ik er met veel plezier erin. De auto is zeer degelijk afgewerkt en heb van zowel mannelijke als vrouwelijke kijkers de nodige complimenten over de auto gehad (mocht je dit belangrijk vinden).

De A3 stuurt zeer strak in de bochten en heeft een zeer goede wegligging. Mijn vorige auto, een Golf V met dezelfde motor is qua rijden minder sportief. Gebruikte materialen zijn degelijk (groot verschil met BMW 1 Serie!) en alles bevindt zich op een logische plaats. Kofferbak is ruim voldoende, passen een paar flinke koffers in. Extra opbergvakken zijn alleen optioneel voor de Ambition verkrijgbaar.

Trekkracht onderin is goed, alleen van 0 tot 100 valt een beetje tegen. Sportieve rijders neem de 2.0 TDI of 2.0 FSI, daarmee kom je beter aan je trekken.

Met een volle tank van 55 liter rij ik gemiddeld 700 tot 750 km.

In de eerste paar duizend km heb ik regelmatig motorolie moeten bijvullen. Maar in de laatste 9000 km is dat niet meer nodig geweest.

Er is ook een keer voorgekomen dat een electrische raam het niet goed deed. Eenmaal geopend (rechterachterraam) ging die niet meer vanaf de bestuurderskant dicht. Nadat de auto een wat langere tijd geparkeerd stond deed deze het weer.

Middenarmsteun mechanisme werkt ook niet altijd perfect. Soms stelt het niet af, waardoor je het een paar keer moet proberen.

Heel soms bij het remmen voel je een vreemde trilling door de auto als de ABS in werking treedt. Ik ga nog eens navragen of dat normaal is.

Kunststof raampje voor de verschillende tellers is weinig krastvast. Gebruik een zacht doekje om het schoon te maken. Geen Swiffer doekjes!!

Maar zoals je wel kan lezen, er zijn eigenlijk geen problemen geweest (behalve dan met de dealer Hoogenboom).

Update bij 22000 km.

Geen problemen met de auto gehad. Tussen 12000 en 22000 is de olie 1 keer bijgevuld.

PRIVATE LEASE Audi A3