Audi A3 Sportback 1.0 TFSI Sport (2017)

Audi A3 Sportback
Audi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 Sportback g-tronAudi A3 Sportback g-tronAudi A3 Sportback g-tronAudi A3 Sportback g-tronAudi A3 Sportback g-tronAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 SportbackAudi A3 Sportback

UitvoeringA3 Sportback 1.0 TFSI Sport
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2018

Klein maar erg fijn

Jarenlang tot volle tevredenheid (lease) Audi A4 gereden.
Na mijn pensionering in 2014 A4 Avant diesel 177 pk van 1 jaar oud gekocht. Uitstekende auto maar door te weinig kilometers te rijden werd dat toch wel een dure hobby. Alleen al 140 euro per maand aan wegenbelasting.
Even aan een A4 benzine gedacht maar dat werd mij toch wat te duur en na lang rondkijken viel mijn oog op een mooie Audi A3 Sportback van 11 maanden oud en voorzien van de nodige toeters en bellen: S-tronic, leren bekleding, lichtpakket, glazen schuifdak, stoelverwarming, MMI navigatie. Auto kwam van Audi dealer in Duitsland. Maar ja die motor he, grasmaaier type van 999cc en drie cilinders. Als techneut ben ik daar altijd huiverig van geweest. Toch maar eens proef gereden want je weet nooit. Ik was compleet verrast want de auto reed gewoon als een echte auto! Zit en stuurt als een Audi en rijdt soepel en is bijzonder stil. Pakt goed op, je kunt prima meekomen op de snelweg. We zijn er zeer comfortabel mee op vakantie naar Zuid Frankrijk geweest. Je moet wel de automaat in de S-stand zetten, in de D schakelt de bak echt te snel op en de motor bromt dan een beetje ontevreden. Verbruik schommelt zo'n beetje tussen de 1:16-1:19, prima dus. Geen 170 km mee gaan rijden want dan gaat het verbruik enorm omhoog. De cijfers die de auto zelf afgeeft zijn trouwens wat aan de optimistische kant. Verder is de auto afgewerkt als een Audi; prima dus.
Natuurlijk hebben we wat (bagage) ruimte in moeten leveren maar tot nu aan toe is daar prima mee te leven. Tot nu toe geen enkele keer in de garage geweest, volgende week eerste beurt, ik ben benieuwd. Wordt vervolgd.

PRIVATE LEASE Audi A3