Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 150 Exclusive (2015)

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 150 Exclusive (2015)

UitvoeringGiulietta 2.0 JTDm 150 Exclusive
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Mijn Alfa Giulietta

Na 5 jaar in mijn Volvo C30 te hebben gereden mocht ik van mijn baas weer een nieuwe auto uitzoeken. Aangezien ik altijd naar volle tevredenheid in de C30 heb gereden neigde ik in eerste instantie naar de V40. Hierin heb ik dan ook een proefrit gemaakt. Reed erg goed en ik vind het ook een erg mooie auto, maarrrr dan is er nog de Giulietta.
Deze bleek namelijk ook in het budget te passen. Dus daarom ook hier maar eens een proefrit in gemaakt.
De proefrit was in een pre-facelift auto en ik vond hem geweldig rijden, alleen kon ik daar echt niet fatsoenlijk in zitten. Dat was dus wel een beetje een afknapper...
Gelukkig had de dealer ook nog een auto van na de facelift staan. De stoelen zijn hiervan dusdanig aangepast dat je veel meer zijdelingse steun hebt en ook je bovenbenen beter ondersteund worden.

Dusssss, er moest een keuze gemaakt worden. Een rationele keuze voor de V40 of toch maar eens met het hart kiezen en gaan voor een Alfa Romeo!

Nou ja, jullie kunnen allemaal zien wat het is geworden... De keus is gevallen op een Alfa Giulietta in Exlusive uitvoering met het Sport Pack en 18 inch 8c Sport Spider velgen.
De kleur is Grigio Magnesio.

Inmiddels staat er 1500 km op de teller en heb ik een aardige indruk van de auto; dus tijd voor een review!

Zoals gezegd is mijn auto voorzien van het Sport Pack, wat onder andere inhoudt dat de auto uitgerust is met het sportonderstel. In combinatie met 18 inch, zou je verwachten dat hij hiervan keihard wordt, maar dat is dus niet het geval. De auto ligt mooi strak op de weg en helt nauwelijks over, maar heeft voldoende comfort op wat minder goed wegdek. Alleen op korte oneffenheden kan hij wat hardere klappen geven.

Prestaties
Mijn proefrit was in de 1.6 Jtdm, en die vond ik zeker niet traag, maar wat is die 2- liter een heerlijke motor! In DNA-standje N is er 140 pk en 320 NM beschikbaar en is de auto heel relaxed te rijden. In de Dynamic stand wordt dit 150 pk en 380 NM en wordt de response op het gaspedaal een stuk feller. Voor stadsverkeer misschien zelfs een beetje te, maar voor op de snelweg heerlijk! De auto is dan echt vlot en een inhaalactie is zo gepiept, ook al laat je hem gewoon in z'n 6 staan.

Ruimte
Mijn vorige auto was zoals gezegd een C30, dus ik was niet erg verwend op ruimte-gebied... Ik vind de auto dan ook voldoende groot. Voorin zit je prima met genoeg ruimte om je heen, achterin is het wat krapper, maar ruimer dan in bv een Volvo V40. De kofferbak is met 350 liter gemiddeld, maar ben tot nu toe nog geen ruimte tekort gekomen. Wat ik wel een minpuntje vind, zijn de bekerhouders, de achterste bekerhouder is wat dieper dan de voorste, maar als je daarin iets wil wegzetten, krijg je de armsteun niet meer naar beneden. Dus dan zet je het maar in de voorste bekerhouder, echter als je dan gas geeft of een bocht neemt (en dat doe je graag in deze auto..:)) dan valt dit er onmiddellijk uit.

Qua betrouwbaarheid kan ik er nog niet zoveel over zeggen, aangezien de auto net een maand oud is.. Maar ik zal de review updates als er wat nieuws te vertellen is. Voor nu; ga ik lekker genieten van deze heerlijke auto!