Alfa Romeo Giulia (1974)
Uitvoering | Giulia |
Bouwjaar | 1974 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
De Giulia is in 2002 door de vorige eigenaar uit Italië geïmporteerd, en toen volledig gerestaureerd. Sindsdien was de auto alleen maar als boodschappenwagen gebruikt, en ik kocht de Giulia in oktober 2006 van hem over. Ik was eigenlijk op zoek naar een leuke Giulia voor dagelijks te gebruiken, maar dit exemplaar is nog zó hard (zeker voor Nuova-maatstaven) dat het jammer is om hem buiten te laten staan. Zodoende heb ik dus toch besloten om hem alleen met mooi weer te gebruiken.
Originaliteit staat hoog bij mij in het vaandel, maar toch wat aanpassingen gedaan die het klassieker uiterlijk niet aantasten.
- De 5J-brede stalen velgen vervangen door een setje 5,5J-staal van een Bertone/Spider.
- Het kapotte stoffen interieur vervangen door een z.g.a.n. skai-exemplaar.
- Auto aan de voorzijde een tikkeltje verlaagd.
- Einddemper vervangen door een brulpijp van rvs.
- Solex-carburateurs vervangen door een setje Dellorto’s
- de motor iets op vermogen laten afstellen, levert nu iets meer dan 90pk. (verbruik is daarom ook hoger)
Nadat ik de auto 2,5 maand in mijn bezit had scheurde in december ’07 de vacuümslang van de rembekrachtiger, waardoor er (a.g.v. valse lucht) een gat in één van de zuigers brandde. Toen heb ik besloten om de hele techniek maar onder handen te nemen. Ander 1300-blok gekocht, alles nagelopen, en in de auto gebouwd. Alle slangen, pakkingen en slijtagedelen preventief vervangen, elektronica opnieuw nagelopen, nieuwe velgen en een nieuw interieur.
De auto is dus niet meer in 100% originele staat, er zijn dus op een paar puntjes minimale aanpassingen aan gedaan. Maar ik wil de auto qua uiterlijk zo klassiek mogelijk houden.
Verder het afgelopen jaar vervangen: kruiskoppeingen van de cardanas, koplampen en 4 nieuwe banden.