Alfa Romeo 166 3.2 V6 24V Distinctive (2007)

Alfa Romeo 166 3.2 V6 24V Distinctive (2007)

Uitvoering166 3.2 V6 24V Distinctive
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2013

Busso feest

Na diverse leaseautos te hebben gereden overgestapt op een eigen auto icm met een prima vergoeding.
Omdat ik zelf prive alfa rijd en heb gereden op zoek gegaan naar een 166. Waarom? Mooie auto, representatief en eens wat anders dan de standaard bmw of volvo.
Eigenlijk bij toeval tegen mijn huidige 166 3.2 aangelopen via een vriend die wist dat deze te koop was. De auto is van 2007 en heeft een zeer lage km stand van 60000 km. Vorige eigenaar reed al 40 jaar alfa en wilde vanwege gezondheidsklachten een andere auto. Na wat heen en weer gebel en 2 bezoeken de auto voor een mooie prijs kunnen kopen. Uiteraard wel even de volledige distributie laten doen uit voorzorg. Bij een poetsbedrijf de auto weer showroomklaar laten maken. Auto is bijna nieuwe.
De eerste 1200 km zit erop en het bevalt uitstekend. Auto is comfortabel en van alle gemakken voorzien. Je kunt de 166 3.2 itt een gta rustig rijden vanwege de standaard comfortstand. Wil je een hitsige gta dan druk je op de str knop. Verbruik valt mij niet tegen. Gemiddeld heb ik nu 2 tanks leeggereden met een verbruik van 1 op 9.3. Wat file rijden, stukken 130 op de cruise en soms even trappen. Ik heb zelf het interieurfilter vervangen en de ruitenwissers.

Update 14 nov: driving with a smile
Inmiddels heb ik sinds de aanschaf bijna 4000km gereden. De auto bevalt uitstekend. Comfortabele cruiser die als het moet heel snel is. Verbruik valt mij erg mee. Soms beter dan 1 op 10. Geen storingen of problemen. Ik houd het koelwater goed in de gaten omdat het zakken van het peil een lekkage aan de kachelradiator kan betekenen. Maar goed de auto heeft pas dik 60000 km gereden dus dat zou nu nog niet mogen gebeuren. Ik heb een set originele wielen via ebay gekocht in italie. Over twee weken gaan de winterbanden eronder.