Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 16V Distinctive (2004)

Uitvoering | 156 Sportwagon 1.9 JTD 16V Distinctive |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Rosso Sienna
Alfa Romeo.
Begonnen aan m`n 3e alfa in 10 jaar.
Fijne Diesel veel koppel, geen pakezel, rood wat als Rosso omschreven wordt maar bij niet gewassen en donker weer er als bruin uitziet
ik zit nu rond de 280.000 basis lijkt goed te zitten.
Later meer, eerst km`s maken.
Komt afscheid eraan?
Toer nu ongeveer 3 jaar rond met deze Bella.
Ben er wel achter dat diesel niet mijn ding is met betrekking tot rij beleving. Wel vanwege minder vaak onderhoud, en tot 1000 km op 1 tank rijden.
Ik mis gewoon de toeren beleving van een twinspark, ben bijvoorbeeld met mijn 147 tegen de Großglockner op gereden, en dat stukje beleving mis ik in de diesel. Niettemin zal het heel wennen zijn als ik weer terug moet van 320 Nm naar iets van 150 :), want dat is wel weer lekker cruisen.
De 2e x riem wissel komt er aan, ik ga hier maar op een interval van 100k zitten, dit is wat de specialist mij aanraad. Ik heb nog wel de bodem laten behandelen, die begon toch wel heel rood te worden ( net zo bruin als de bovenkant zei iemand al tegen me :) )
en ik heb de turbo preventief laten schoonmaken, al bleek de inlaat behoorlijk te zijn dichtgeroet ( door de EGR ) en dat de stukjes slang ( vacuum ) naar de turbo lek waren.
Overall: niet het lef om afstand te doen dus maar gewoon lekker door rijden.
Wel al aan het rondkijken maar deze mag eerst blijven.
Afscheid
Dame ingeruild op een Bella Alfa 159.
Afscheid met een traan, geweldige wagen aan de 156 gehad.