Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115pk Impression (2003)
| Uitvoering | 147 1.9 JTD 115pk Impression |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand bij aanschaf | 176.000 km |
| KM-stand laatst | 207.000 km |
De Alfa is nu bijna twee jaar en 30000 kilometer in ons bezit. De verhalen die de ronde doen over de onbetrouwbaarheid kan ik niet onderschrijven.
Buiten een enkele storing in de boordcomputer, zoals het aangeven van storingen die er niet zijn, heeft de auto nog geen problemen gehad.
Het comfort is prima. Het onderstel is sportief hard, zodat kleine richels wel goed worden doorgegeven. Jammer is dat de stoel naar mijn idee niet ver genoeg naar beneden kan. Wel kun je het stuur lekker discht naar je toe halen.
De prestaties van de motor liggen in de lijn der verwachting. Met ongeveer 1:16 niet echt zuinig, maar wat wil je met een bestuurer met een "zware" rechter voet.
Over het algemeen durf ik de zeggen dat de kwaliteit van de auto prima in orde is. Ook na ruim 200000 kilometer. In maart wacht de volgende beurt + APK en ik ben benieuwd of er zich dan extra kosten voordoen.