Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115pk Edizione Esclusiva (2003)

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115pk Edizione Esclusiva (2003)

Uitvoering147 1.9 JTD 115pk Edizione Esclusiva
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2010

aankoop alfa

Omdat mijn vrouw meer km gaat maken voor haar werk hebben we besloten om een diesel aan te schaffen.
Helaas moet daar de mooie audi a6 voor wijken, maarja het is niet anders want hij word te duur voor de km.
Na een proefrit in een golf tdi, een audi a3 tdi en een alfa 147 jtd is de keuze op de alfa gevallen.
Hij rijd scherper, strakker, heeft veel en veel meer luxe voor minder geld.
Deze alfa is een Edizione Limitata uitvoering wat inhoud dat hij de volgende optie's heeft.
Leren bekleding, elektr.ramen v-a, koplampsproeiers, hoogte verstelbare koplampen, cv met afst.bediening, mistlampen, abs, esp, navigatie, climat controll links rechts gescheiden, sportonderstel enz. enz.
Zie dat maar eens in een golf of audi te vinden en je komt voor dezelfde prijs op een model van 4-5 jaar ouder uit....zonde geld toch?
Nu zijn er genoeg mensen die zeggen...alfa....nooit, lampjes die aangaan, roest, onbetrouwbaar enz. maar ons beviel de proefrit zeer goed.
Op naar de eerste km in een 147jtd.

grote beurt bij alfa

Na aankoop zag ik dat de alfa al heel wat onderhoud had overgeslagen, dus een afspraak gemaakt bij de alfa garage voor een beurt en apk.
We hadden rekening gehouden met een bedrag van rond de 450,-
S'morgens gebracht en s'middags weer ophalen....alleen geen 450-,maar een dikke 883.33euro.
Dat viel even tegen, maarja er was achterstallig onderhoud dat wist ik.
Dus nu was er het volgende gebeurt:
grote beurt, brandstofsysteem gereinigd ivm veel roetuitstoot, draagarm lv vervangen (boven), 2x uitlaatrubber, remolie, pollenfilter en de apk met roetmeting.
Hopelijk was het dat eventjes.
Op naar de volgende km.

distriebutieriem

Bij de grote beurt had ik al geinformeerd naar de distriebutie.
Aangezien ik via de vorige garag niet kon achterhalen wanneer die vervangen was wilde ik deze wel vervangen hebben voordat we ermee op vakantie zouden gaan.
Weer naar alfa en s'middags weer klaar.
499,55euro lichter en alles weer nieuw.
Distriebutie, spanrollen, looprollen en waterpomp.
Zo, dat kan er weer 100.000km of 5 jaar tegenaan.
We rijden verder.

koppeling bijna op

Tijdens onze vakantie merkte ik dat de auto af en toe niet voorruit ging als ik flink gas gaf bij inhalen, maar de toerenteller ging wel omhoog in toeren...hmmmm...toch niet de koppeling?
Mijn vrouw rijd normaal dagelijks in de alfa en ze had er niets van gemerkt (ze rijd ook gemiddeld 1:19 dus gasgeven is er niet bij).
Na de vakantie dus even langs de alfa specialist ipv de alfa garage, scheelt weer heel wat in het werkplaatstarief.
Nieuwe koppeling van sachs erin.
Gelukkig was de drukgroep wel nog goed ivm het slippen van de koppeling.
Nu hebben we alle grote kosten gehad die je maar kunt krijgen dus hopelijk even geen grote dingen meer.
Ondanks alles is het elke dag een feest om in de alfa te mogen rijden.
Mooie klokken voor je neus, lekkere stoelen en wat een trekkracht heeft ie zeg.

gek geluid bij gasgeven op de autoweg

Tijdens een rit naar mijn schoonzus trilde de alfa enorm bij inhalen en snel accelereren.
"Nooit iets van gemerkt schat" vroeg ik..."nee, wat is er dan?"
De alfa garage gebeld en die hadden geen idee....dan maar de specialist.
Volgens mij was het iets met de as en gelukkig bevestigde de specialist dit.
"Dit heb ik nog nooit gezien" zei hij..."je as is van binnenuit uigesleten".
As 2e hands bestelt (nieuw bijna 450,- bij alfa) maar deze paste helaas niet.
Uiteraard merk je dat pas als alles uit elkaar ligt.
Snel naar alfa en 1 onderdeel gehaald.
De as bestaat uit 3 delen omdat we in onze 147 al het nieuwere type bak hebben zitten.
125,- lichter, maar we kunnen verder.
Meteen nieuwe ashoes erop, in elkaar zetten en rijden maar.
Super...trillen weg en hij trekt weer als een rakket.
Ik heb meteen via js-tuning een egr afdichtingsklep gemonteerd ivm de grote roetuitstoot.
Meteen even 2 nieuwe winterbanden besteld zodat hij er weer tegen kan.
Wat een feest is het weer om er nu in te rijden.

apk en kleine beurt

De apk is weer aan de beurt.
Afspraak gemaakt bij de alfa specialist, meteen kleine beurt erbij laten doen.
Geen punten bij apk en geen grote kosten...mazzel deze keer haha.
We gaan verder.
Als er meer alfa rijders in limburg zijn, ga dan eens langs bij alfa specialist WILLEMS in geleen.
Niet duur, super werk en altijd je helpende hand bij vragen enz.
Is te vinden op internet onder auto-willems in geleen.
Ik heb er al veel aan gehad (en veel bespaard tov de alfa garage)