Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115pk Distinctive (2002)

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115pk Distinctive (2002)

Uitvoering147 1.9 JTD 115pk Distinctive
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2009

BELLA FANTASTICO!

deze auto gekocht in februari 2009
Na inmiddels 62000 kilometers met deze auto te hebben gereden vond ik het tijd voor een review en kan ik niets anders zeggen dan: WAT EEN AUTO!.
Ondanks er geen onderhoudsboekjes bij zaten toch de auto gekocht en gelijk de distributie riem laten vervangen.
De auto moest gekeurd worden in juni en er kwam gelukkig geen enkel probleem aan het licht.
Het gevoel als je in deze auto zit is bijna niet te beschrijven,het design van het interieur,de luxe met onder andere lederen bekleding,navigatie cruise control, gescheiden climat control,en nog veel meer opties.
Dan heb ik het nog niet eens over het rijgedrag, dit is werkelijk superieur!
de bochten zijn werkelijk een feest met haar wegligging en de directe besturing.
En dan de JTD motor die bij 165000 km is gechipt naar ongeveer 150 pk en 325 NM is werkelijk een juweeltje.
Loopt heel soepel is zeer snel en start altijd.
Olie verbruiken doet ze niet.
elke keer als je de weg op gaat met haar heb je een glimlach van oor tot oor en elke keer als ik uit mijn bella stap en weg loop kijk ik altijd nog een keer om en denk: WAT EEN SCHOONHEID!

Ondanks alle lof zijn er natuurlijk wel wat problemen geweest:

160000: Complete koppeling vervangen + vliegwiel (kosten 1200 euro) word je niet blij van.

171000: Condensor van airco vervangen deze was lek (kosten 500 euro).

175000: ruitenwisser mechanisme vervangen deze was stuk gegaan bij het vervangen van het raam alles betaald door carglas.

186000: Bij de APK kwamen er een paar kleine dingetjes aan het licht: uitlaatrubbers versleten,gordel achter klikte niet meer vast,draagarm rubber achter.totale kosten 225 euro.

190000: Multiriem + spanner vervangen deze piepte. kosten 125 euro

195000: Stuurbekrachtigingspomp vervangen deze begon te janken. Kosten 450 euro.

215000: APK bovenste 2 draagarmen vervangen, flexibele gedeelte uitlaat dicht gemaakt,draagarm rubber achter vervangen.Kosten 500 euro.

Ben van plan de auto helemaal op te rijden, en met een kilometerstand van 219000 duurt dat nog wel even (gelukkig)