Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark 16V L (2000)
Uitvoering | 146 1.6 Twin Spark 16V L |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ik moest mijn auto van de zaak inleveren nadat ik een andere functie had aanvaard. Na een bestelauto weer lekker op zoek naar een normale personenauto.
We hadden de volgende eisen:
- 4 deuren
- minimaal 100 pk
- geen hele hoge kilometerstand
- Bovagoccasion
Na een dagje zoeken is de keus uiteindelijk op deze zilveren Alfa Romeo gevallen. Het is een van de allerlaatste Alfa 146’s met veel opties, waaronder Climatronic en ook een houten dashboard.
Het mooie van deze auto is dat het geen 13 in een dozijn auto is. Hij biedt in weze hetzelfde als de gemiddelde Opel Astra maar dan met een stukje Italiaanse flair.
Wat bevalt?
Ten eerste natuurlijk het design van de auto, hij ziet er, vind ik, echt super uit. Gelukkig helemaal standaard, dus zonder velgen, spoilers en andere dingen. Verder de motor, echt heerlijk, lekker fel, hij loopt soepel en voor mij hard zat, ongeveer 200 km/h. De uitrusting is ook zeer uitgebreid te noemen. Elektrische ramen en spiegels (ook verwarmbaar), Climatronic, cv met afstandbediening enz.. Wat mij ook opviel is de ruimte die deze auto biedt, had ik niet verwacht. Als laatste de afwerking van de auto, deze is erg mooi en chique
Wat bevalt er niet?
De motor draait erg veel toeren, waardoor je harder lijkt te rijden dan je doet, je komt dan tevens uit bij het tweede nadeel en dat is het benzineverbruik. Door de hoge toerentallen verbuikt ie wel wat veel, gemiddeld 1 op 11 a 12 bij een rustige rijstijl. Hoog gewicht van de auto, dit merk je gewoon tijdens het rijden.
Toch kan ik de auto erg aanbevelen, ten opzichte van de eerste boxer-146’s een hele mooie uitontwikkelde auto, waar we met veel plezier in rijden.
(en een keer wat anders dan een Astra, Golf, Focus etc.)
geen
Een pluim voor de garage, Auto Italia te Oldenzaal.
Prima service.