Wederopbouw camperplaatsen na de overstromingen in de Eifel

De Eifel heeft kampeerders nodig

Campers in overstroomde Eifel gebieden Camping aan water

Een jaar na de watersnoodramp bezochten we met de camper vier camperplaatsen in de Eifel. De regio heeft juist nu dringend gasten nodig!

De Ahr was een van de rivieren die in juli 2021 buiten haar oevers trad. Andere normaal genomen kleine rivieren in de Eifel veranderden binnen enkele uren in hevige overstromingen. Het is als we dit artikel schrijven een jaar geleden sinds de catastrofe. Hoe gaat het een jaar later met de camping- en parkeerexploitanten? We brachten een bezoek aan de omgeving - het begint in Camp Kyllburg.

Foodtruck in plaats van restaurant

Campers in overstroomde Eifel gebieden Ron Betten foodtruck

Daar wacht campingeigenaar Ron Betten ons op. Dankzij de actieve hulp van de plaatselijke voetbalclub kon hij het terrein op tijd verlaten. Intussen zijn er weer 50 van de 90 camperplaatsen beschikbaar. Door de ontbrekende brug zijn de gebieden aan de overkant van de rivier nog niet toegankelijk. Bovendien is het restaurant nog steeds niet bruikbaar. Ron kookt voor zijn gasten in de foodtruck in plaats van in het restaurant. Maar de goedlachse Nederlander heeft een alternatief gevonden: hij trakteert zijn gasten nu op frites, gehaktballen en ijs.

Van onze partner
Heb je plannen voor uitstapjes, trendy producten of een belevenis?
Je vindt bij vakantieveilingen.nl veel meer dan alleen reizen en hotels! Kijk er ook eens voor dagjes uit, het huren van een supercar en veel meer!

Campings in de Eifel hebben elke bezoeker nodig

Karin Höfer van de camperkampeerplaats in het Nationaalpark Eifel in Schleiden-Gemünden denkt met afgrijzen terug aan de overstroming - en is blij met elke gast die de weg terug naar de Eifel vindt.

Campers in overstroomde Eifel gebieden Wohnmobilhafen Smila

Camperplaatsen in de Eifel state-of-the-art

We gaan verder naar Prümtal Camping in Oberweis. Inmiddels heeft eigenaar Daniel Köhler inmiddels nieuwe gebouwen en modulaire stroomkasten geplaatst. De gasten zijn tevreden – de nieuwe infrastructuur voor de camperplaatsen zijn nu state-of-the-art.

Campers in overstroomde Eifel gebieden Zo hoog was water

Op de muur in de nieuwe sanitairgebouwen toont de camping-eigenaar hoe hoog het water stond.

Net als in Oberweis zie je op veel plaatsen nauwelijks iets van de catastrofe. Ook omdat veel campinguitbaters hun eigen hulp organiseerden en hun spaargeld in de wederopbouw staken.

Van onze partner
Vergelijk voor je beste reisverzekering
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je reizen of vakantie. Vergelijk nu voor de scherpste korte- of doorlopende reisverzekering

Het probleem: hoewel de bouw bijna voltooid is, vermijden veel gasten de Eifel. De lokale bevolking heeft nu dringend bezoekers nodig. Dus, op naar de Eifel! Geef je de ruimte en geniet van de omgeving!