Handige winteraccessoires voor de camper

Winter camper Ducato Dolomieten sneeuw

In de winter camperen kan erg leuk zijn. Maar in het ergste geval ook ijskoud, wanneer je niet de juiste winteruitrusting aan boord hebt. We laten we de coolste winteraccessoires voor de camper de revue passeren.  

Fashy, de in een fleecetrui gehulde kruik die je voor een paar euro bij de drogist haalt, menigeen het leven gered. Wie ooit een ijskoude nacht in een camper heeft doorgebracht, weet wat we bedoelen. Het overkwam onze Duitse collega's ’s nachts bij 3 graden Celsius op de camperplaats Titisee-Neustadt in Baden-Württemberg. De camper was een Eura Integra Line 650 HS. Zijn Truma-verwarming deed echt vreselijk zijn best, maar de kou kroop alsnog in alle hoeken en gaten van de camper. Eura biedt weliswaar af fabriek een Arctic-pakket aan, maar daarmee was ons testvoertuig nou net niet uitgerust! Kortom, om bij een nieuwe slaappoging in de kou die ellende voor te zijn, wapenen we onszelf extra goed! We willen tenslotte onze kekke integraal niet een halfjaar in winterslaap laten staan, maar hem lekker gebruiken waarvoor hij bedoeld is. En aangezien het leven ’s winters bepaald niet alleen binnen plaatsvindt, hebben we ook verschillende winteraccessoires voor je camper getest die je goed buiten kunt gebruiken.

Alle prijzen zijn op het moment van bewerking van het artikel. 

Voorruitisolatie

Een universele isolatemat vermindert de vorming van condens. De hoogte is 120 cm, de breedte 210 cm. Die maat moet je natuurlijk wel even checken met je auto. Deze mat is met magneten te bevestigen. Voor deze antivriesdeken ben je voor €67,74 klaar bij Amazon.nl.

Winter camper vloermat Ducato - Boxer - Jumper

Isolatiemat voor de cabinevloer

De kou die je niet in de cabine laat komen is het begin van alle ellende. Voor veel gebruikte campers gebaseerd op de Citroën Jumper, Fiat Ducato en Peugeot Boxer (na 2006) zijn er gewatteerde vloermatten met een kunstleren afwerking. Die zijn dan ook gemakkelijk te reinigen. Deze vloermatten zijn er voor €60,00 via Amazon.nl. Maar ook voor bijvoorbeeld de Mercedes Sprinter campers kun je via bol.com aan vloermatten komen, in dit geval modellen vanaf 2018.

Straalkacheltje Mr. Heater 

Een straalkacheltje op gas, zowel voor buiten als voor ruimtes tot 21 kubieke meter. Bijzonder krachtig met een warmteopbrengst van 1,2 tot 2,4 kilowatt, inclusief automatische uitschakeling, ook bij omvallen. Hij werkt op propaan- of butagas. De Mr. Heater draagbare heater is voor € 179,99 te krijgen bij Conrad.nl.

Verwarmd vloerkleed

Een heus toverkleed voor bevroren voeten: neerleggen, aansluiten en na luttele minuten opwarmtijd is het kleed op zijn bedrijfstemperatuur. Je stopt de stekker gewoon in de 230V-aansluiting. Het Heatek Pro vloerkleed is er in verschillende lengtes en breedtematen vanaf €89,00 bij Kampeerwereld.nl.

Winter camper Hofats Cube Korb

Multifunctionele vuurkorf

Stijlvoller en functioneler dan de Korb Cube van de start-up Höfats uit de Duitse Allgäu wordt het amper! De robuuste korf is vuurplaats, grill en hocker in één! Als accessoires zijn er een houten plank (€ 59,95), grillrooster (€ 49,95), gietijzeren bakplaat (€ 49,95) en afdekhoes (€ 39,95). Je bestelt de Korb Cube bij Amazon.nl vanaf €287,85. Overigens kun je ook van dit merk de Beer Box vuurkorf krijgen die dienst kan doen als bierkrat, flesopener en kruk voor €129,00.