Mercedes-AMG C43 4Matic – Audi S4 TDI - Dubbeltest

Fotofinish

Audi Mercedes-Benz
AutoWeek 20 2020
AutoWeek 20 2020

Je leest het in AutoWeek 20 2020

Ook al is de ene auto voorzien van een benzinemotor en de andere van een dieselmotor, qua concept hebben de Mercdes-AMG C43 en de Audi S4 veel gemeen: een drieliter V6, een automaat met koppelomvormer en vierwielaandrijving. Welke auto pakt uiteindelijk de koppositie?

We heten je van harte welkom bij deze tweekamp van sportieve middenklasse-amateurs. In de rode hoek staat de Mercedes-AMG C43, voorzien van een V6-turbobenzinemotor met 390 pk en 520 Nm. De AMG heeft een leeggewicht van 1.630 kilo en de gefacelifte variant is sinds het voorjaar van 2018 te koop. In de blauwe hoek staat de uitdager, de Audi S4. Deze auto beschikt over een V6-turbodieselmotor met 347 pk en maar liefst 700 Nm. Met een gewicht van 1.785 kilo is hij een stukje zwaarder dan zijn tegenstrever. Sinds het voorjaar van 2019
is hij op de markt.

Voordat het hard tegen hard gaat, is het tijd voor de smack talk. Een professionele bokswedstrijd begint immers niet in de boksring, maar al een paar weken eerder. Afhankelijk van het temperament van de deelnemers (en het IQ) loopt de confrontatie uiteen van subtiele provocaties en beledigingen tot geduw. Na de officiële weging voor de bokswedstrijd is het dan nog tijd voor de staredown, waarbij de gespierde tegenstrevers oog in oog en neus aan neus staan om te kijken wie er het beste is in machtsvertoon. Bij deze beide duels komt de S4 als winnaar uit de bus. Weliswaar oogt de C43 met zijn grote wielen niet alsof zijn eigenaar de pensioengerechtigde leeftijd al ver is gepasseerd, maar voor een auto die de letters AMG op de achterklep draagt, oogt hij toch best vriendelijk. De Audi is qua design overduidelijk meer op Überhohl-prestige gericht. Strikt genomen doet hij zelfs een beetje overdreven aan, want uit twee van de vier uitlaatpijpen komt niet eens warme lucht.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forum topics

Praat verder op het forum