Mercedes-Benz C 300 e (2020)

autoreview

Mercedes-Benz C-klasse
Mercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasse

Signalement

UitvoeringC 300 e
Versnellingen9, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020
KM-stand laatst18.000 km
Lezerswaardering: 32%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Wanneer gaan we kilometers maken?

 • 400 km

Deze C300e nu 3 maanden in bezit. Kilometerstand nu ... 400 kilometer. De reden hiervoor laat zich raden.
Leuk aangekleed met AMG lijn interieur/exterieur, spiegelpakket, rijassistentiepakket plus, Premium pack en nog wat kleine dingetjes.
2 Dingen vallen meteen op:
- lane assist is echt super. Hiervoor Audi en BMW gehad met deze optie, maar die 'slingeren' van streep naar streep. Merc houdt dit super strak tussen de lijnen. En kan zelfstandig inhalen
- wat een bak vermogen (320 pk, 700Nm). Stoplichtsprintje op nat wegdek heeft niet zo heel veel nut, maar de duw in je rug op de snelweg is indrukwekkend.
Rijdt sloom op stroom, is alleen iets voor in de bebouwde kom. Scheelt wel veel in BPM.
Met een beetje geluk over een maand weer klanten in Duitsland bezoeken. Ben benieuwd hoe het onderstel zich boven de 200 gedraagt. Ook in Sport+ komt het nogal zacht over, maar dat is alles na 3 jaar S-line stuiteren.
Ik hoop het snel te kunnen vertellen!

Na een jaar wat kilometers er bij

 • 4.000 km

Door Corona nog steeds zeer weinig kilometers. Uiteraard geen problemen op die 4000 kilometer.
Toch wel wat positieve toevoegingen:
- op de snelweg achter een M3. Had laten merken wel in te zijn voor een lolletje. Toen we vrij baan hadden ging de M er met een hoop herrie van tussen. Even later moest ik er helaas af, maar zat nog steeds op zijn staart. Acceleratie van 100 tot 230 doet dus niets onder voor een M3. Geweldig toch? ;-)
- eindelijk een flinke rit naar Munchen. Uiteindelijk is de gemiddelde snelheid in Duitsland misschien nog wel lager dan in Nederland. Oneindige werkzaamheden, snelheidsbeperkingen en ongevallen. Maar op zo’n rit is de C300e fantastisch. Zeer comfortabel en stil. Na afremmen voor een inhalende vrachtwagen weer terug naar 220 stelt niets voor. Op hogere snelheid (240+) nog steeds zeer stabiel. Super.

Aftellen

 • 18.000 km

Aftellen naar het nieuwe jaar. En een nieuwe auto. Vanwege lange levertijden alvast maar besteld. Weer terug naar BMW, maar dan volledig electrisch (I4). Duurt nog 10 maandjes...
De Merc zit intussen op 18000 kilometer. Het 'nieuwe werken' werpt zijn vruchten af.
Weinig bijzonders te melden. Wat wel irritant is, is dat regelmatig de electronica voor de lane assist het laat afweten. De garage kan niets vinden.
Het (te) comfortabele karakter van de Merc gaat toch wel vervelen. Na een proefrit met een BMW weet je weer wat scherpte is.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens