Knaus Live Traveller 600 DKG

Allemans-alkoof

AutoWeek Campers 2019-01
AutoWeek Campers 2019-1
AutoWeek Campers 2019-1

Je leest het in AutoWeek Campers 2019-1

Ooit waren ze de standaard, nu zijn alkoofcampers ietwat uit de mode geraakt. De relatief gunstig geprijsde Knaus Live Traveller is vernieuwd en mag laten zien wat hij waard is.

Het scheelt weinig of je kunt spreken van een noviteit in AutoWeek Campers: een alkoofcamper in de test. Niet zomaar eentje, maar de nieuwe Knaus Live Traveller. Wacht even, Traveller? Nieuw? Het klinkt toch zo bekend. Klopt: de naam is al sinds 1988 in gebruik en werd toen op de allereerste camper van Knaus geplakt. Sindsdien is de Traveller ook tweedehands een soort van klassieker onder de campers geworden.

In 2018 gaf Knaus zijn eerstgeborene een flinke make-over. Met de frisse voornaam Live moet hij weer meer camperdebutanten voor zich winnen. En omdat die jongere camperliefhebbers vaak hun entree maken via een verhuurbedrijf waar ze zo’n Knaus oppikken, biedt de fabrikant speciale specificaties aan voor dit doel. En precies zo’n typische huurcamper hebben wij uitgezocht voor deze test. We zijn benieuwd of en hoe hij verschilt van een camper die direct naar een eindgebruiker gaat. Is hij praktischer, steviger en gemakkelijker in de bediening?

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren