Jaguar F-Pace - BMW X4 - Mercedes-Benz GLC

In hogere kringen

AW 24
AutoWeek 24 2016
AutoWeek 24 2016

Je leest het in AutoWeek 24 2016

Met de komst van haar eerste SUV begeeft Jaguar zich letterlijk en figuurlijk in hogere kringen. Om te ontdekken waar de F-Pace zich precies bevindt in het spectrum der luxueuze midi-SUV's, mag hij aantreden tegen twee van de beste. Klaar voor de high society?

Aan zijn uitstraling zal het in ieder geval niet liggen. Waar we ook komen met de Jaguar F-Pace, telkens weet hij de aandacht te trekken. Dat gebeurt wel vaker met auto's die nog nauwelijks te zien zijn op de vaderlandse wegen, maar bij de F-Pace is het toch opmerkelijk hoeveel mensen al weten wat voor auto dit is. Relatief weinig mensen hoeven te gissen naar de afkomst van de auto, ze herkennen hem meteen als 'die nieuwe Jaguar'. Dat is veelzeggend, want blijkbaar bestaat er in veel hoofden een (onbewuste) waardering voor het charmante merk uit Engeland. De vele reacties vormen bovendien een opsteker voor ontwerper Ian Callum en zijn team: vrijwel iedereen pruimt het uiterlijk van de F-Pace uitstekend.
Maar waar moeten we de nieuwe telg van Jaguar nu eigenlijk plaatsen? Qua formaat past hij met een lengte van 4,73 meter keurig tussen andere midi-SUV's in. Maar met welke modellen de F-Pace precíes concurreert, hangt grotendeels af van de motorversie die je kiest. Zo kun je de Jag laten uitrusten met een 380 pk sterke 3.0 V6 met supercharger, dan vormt hij een directe concurrent voor de sportievere kandidaten zoals de Porsche Macan. Aan de andere kant van het motorgamma staat een relatief bescheiden viercilinder turbodiesel met 180 pk, waarmee de F-Pace eerder in dezelfde vijver vist als 'gewonere jongens', zoals de Mercedes-Benz GLC en de BMW X3.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,99. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,99

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Jaguar F-Pace - BMW X4 - Mercedes-Benz GLC

In hogere kringen

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,99.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Jaguar F-Pace - BMW X4 - Mercedes-Benz GLC

In hogere kringen

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel
Video

Gerelateerde forumtopics