Zware ochtendspits vanwege naweeën storm Ciara

Ciara nog even goed te voelen

File A12 Den Haag (foto ANP)

De nasleep van storm Ciara zorgt maandagmorgen voor flinke files op de weg. In het gehele land geldt maandag code geel, met windstoten van 100 kilometer per uur.

Om 7.40 uur stond er zo'n 720 kilometer file. Het verkeer heeft last van zware windstoten, aldus een woordvoerder van de ANWB. Zo is de A16 richting Breda dicht nadat een vrachtwagen is gekanteld bij de Moerdijkbrug. Ook op de A4 (tussen Rijswijk en Delft) en de A2 (tussen Everdingen en Ouderijn) staan lange files door ongelukken.

Verder zijn de Oosterscheldekering en N307 gesloten voor aanhangers en vrachtwagens. "We vragen aan alle automobilisten om het weer en de verkeersinformatie in de gaten te houden", aldus Henk Voerman van Rijkswaterstaat.

De ANWB waarschuwt dat het nog drukker kan worden op de weg: "Gelukkig is het niet de drukste dag of maand van het jaar, maar regen en harde windstoten zullen ook maandag voor verkeershinder zorgen", vertelt een woordvoerder in gesprek met NU.nl.

"De ANWB roept vooral bestuurders van (lege) busjes en vrachtwagens op om de weersituatie goed in de gaten te houden voordat zij de weg op gaan. Ook automobilisten met een aanhanger moeten twee keer nadenken."

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.