Zonnekracht: Ferrari 458 Spider

Ferrari 458 Spider
Natuurlijk is het vervolg op de 458 Italia de Spider. Op de IAA in Frankfurt wordt deze Ferrari met zonnekracht voor het eerst aan het publiek getoond.

Na de Ferrari 458 berlinetta is het de beurt aan de cabriolet, die traditioneel weer Spider heet. De motor is natuurlijk de zelfde als uit de Italia: een 4,5-liter V8 met een vermogen van 570 pk en een maximale trekkracht van 540 Nm. Die is gekoppeld aan een zeventraps F1-versnellingsbak met dubbele koppeling.

De topsnelheid ligt volgens zijn makers boven de 320 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 3,5 seconden. Voor de volledigheid: het brandstofverbruik is 11,8 liter 0p 100 km en de bijbehorende CO2-uitstoot 275 gr/km – volgens fabriekopgave en met het HELE-systeem, dat onder meer bestaat uit een start/stop-systeem.

De Spider is voorzien van een aluminium hardtop constructie. Ferrari claimt dat dit een gewichtsbesparing oplevert van 25 kilo ten opzichte van een conventionele softtop. Het duurt veertien seconden om het dak van de auto te openen. De hardtop past in neergeklapte toestand netjes voor de motorruimte en is zo compact dat er nog ruimte is voor een achterbank voor bagage.

De Spider is 1.430 kilo zwaar, dat is vijftig meer dan de berlinetta. Per pk sleept hij 2,51 kilo voort. De carrosseriestijfheid is volgens Ferrari precies gelijk aan de dichte 458. De aflopende bulten achter de hoofdsteunen zijn bedoeld om de luchtstroom voor de koppeling, radiatoren en de versnellingsbakolie te optimaliseren. Een 'genereus geproportioneerde' verstelbare elektrische windstop maakt het volgens Ferrari zelfs mogelijk dat er boven de 200 km/u met een normaal stemniveau kan worden gecommuniceerd.

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.