Ferrari stoomt Pininfarina Sergio klaar

Sergio
In maart 2013 liet designbureau Pininfarina de Sergio zien, een op de Ferrari 458 Spider gebaseerde concept car. Sindsdien was het stil rondom de Sergio, maar nu komt de geruchtenmachine toch weer op gang. Neemt Ferrari de Sergio, in zeer beperkte mate, toch in productie?

Ferrari zou akkoord zijn gegaan met het voorstel om slechts zes Sergio's te produceren. Een zestal welvarende geïnteresseerden zou de exclusieve auto al besteld hebben op basis van het studiemodel uit 2013. Dat was echter nogal spartaans, waardoor de Italianen flink wat aanpassingen hebben moeten doen om de Sergio de openbare weg op te mogen sturen.

Het productiemodel is een stuk beter ingepakt en lijkt opeens veel meer op de originele Ferrari. Glas rondom de cockpit en een windscherm zijn daarvan de oorzaak. Bovendien zijn de koplampen hoger geplaatst en lijken de zitplaatsen te worden vervangen door originele Ferrari-stoelen.

Mocht de Sergio daadwerkelijk in productie gaan, dan krijgen de kopers dus een soort tussenvorm van de concept-car en de 458 Spider. Niet zo vreemd, want de concept-car van Pininfarina was ook wel heel extreem.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.