Geruchtenmolen: Biturbo-V8 voor Ferrari M458-T

Ferrari 458 facelift
Je zou het niet zeggen, maar de Ferrari 458 Italia draait alweer zo'n vier jaar mee. Een grondige update staat op de planning, en vandaag kunnen we daar meer over melden.

Het Britse AutoCar heeft uit niet nader toegelichte bronnen kunnen optekenen wat we van de vernieuwde Ferrari 458 Italia kunnen verwachten. De opgefriste supersporter - die naar verluidt M458-T gaat heten - zal z'n atmosferische V8 mogelijk moeten inleveren voor een dubbelgeblazen exemplaar.

Twee turbo's dus voor de aangescherpte 458 Italia, waarmee de 'oude V8' omgewisseld wordt voor een doorontwikkeling van de 3,8-liter V8 die momenteel in de - eveneens van drukvulling voorziene - California T ligt. Minder inhoud dus, maar volgens AutoCar gaat het vermogen er fors op vooruit. De 570 pk en 540 Nm van de 458 Italia worden ruimschoots overtroffen door de 660 pk en 745 Nm van de M458-T.

Ook vanbuiten zal de 458 danig onder handen worden genomen. We verwachten soortgelijke aanpassingen tegen te komen die we eerder zagen bij de gefacelifte California. Hoe de werkelijkheid eruit gaat zien, is nog even afwachten. Wellicht zal Ferrari z'n grondig aangescherpte 458 volgend jaar in Genève onder het doek vandaan toveren.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.