Wisseling van wacht in top Seat, Skoda, VW en Bentley

Hola Werner Tietz

Seat R&D Werner Tietz

Seat heeft per 1 juli een nieuwe Executive Vice-president voor Research & Development. Werner Tietz, die nu bij Bentley zit, bekleedt per ingang van die datum de functie. Er verschuift mede hierdoor nog meer in de top van meerdere merken van de Volkswagen Groep.

Tietz (foto) werkt al sinds 1994 voor de Volkswagen Groep en is sinds 2018 directielid bij Bentley. Hijh stond aan het hoofd van de ontwikkeling bij het luxemerk. Daarvoor was Tietz al werkzaam voor Audi als ontwikkelaar van interieurs en werkte hij bij Porsche jarenlang aan de ontwikkeling van carrosserieën en interieurs. Tietz wordt bij Bentley opgevolgd door Matthias Rabe, die momenteel CTO is bij het merk Volkswagen. Rabe komt in de Engineering-top van Bentley te zitten.

Bij Seat neemt Tietz de plek van Axel Andorff in. Andorff maakt op zijn beurt een overstap naar Skoda als hoofd van ontwikkeling. Tietz gaat zich bij Seat bezighouden met de transitie naar elektromobiliteit en met de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor veiliger en efficiënter autorijden. Daarnaast krijgt hij de leiding over Seats Design-afdeling en het Technical Centre nabij Barcelona.

Tenslotte gaat Matthias Glodny, nu hoofdverantwoordelijk voor de productie van EV's van Skoda, naar Volkswagen. Daar wordt hij onder meer hoofdverantwoordelijk op het gebied van aandrijflijnen. Glodny zit sinds 1998 bij de Volkswagen Groep en werkte in het verleden onder andere voor Audi en Lamborghini.

PRIVATE LEASE Seat

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.