Waterstofpomp geopend bij Rhoon

Hyundai ix35 FCEV
Wie in een auto op waterstof gaat rijden, kan tanken bij een pompstation aan de A15 in Rhoon ten zuiden van Rotterdam. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) opende het tankstation woensdag, het eerste van 20 tankpunten die de komende jaren langs de weg komen te staan.

Een waterstofauto stoot alleen waterdamp uit. ,,Het is daarmee een van de oplossingen voor schonere steden, omdat de luchtkwaliteit verbetert en elektrische auto's nauwelijks geluid maken'', zei Mansveld. Haar eigen ministerie wordt ook klant van het pompstation: Rijkswaterstaat rijdt sinds kort met de eerste twee Nederlandse waterstofauto's.

Mansveld kondigde aan dat er voor provincies 4 miljoen euro beschikbaar is voor proeven met waterstofbussen voor personenvervoer. Nu rijden er alleen enkele vrachtauto's, een bestelauto en enkele bussen op waterstof. Die konden tot nu toe tanken in Amsterdam, Arnhem en Helmond. Het openbare tankstation in Rhoon is ook toegankelijk voor de gewone automobilist, aldus het ministerie.

Hyundai heeft de iX35 Fuell Cell die op waterstof loopt, Toyota komt volgend jaar met de Mirai.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.